JPU “Đina Vrbica” primiće svu djecu

 

Javna predškolska ustanova “Đina Vrbica” danas će objaviti konkurs za upis djece u vrtiće za narednu školsku godinu, a kako je najavio direktor ustanove Vuk Stanišić sva djeca će biti upisana.

Vaspitači u vaspitnim jedinicama dokumentaciju će primati od 15. maja narednih 15 dana. Detaljan konkurs možete pogledati ovdje —–>  Konkurs za upis u JPU "Đina Vrbica" (796 downloads)

Preuzmite zahtjev za upis koji je potrebno da popunite ——>  Zahtjev za upis u JPU Đina Vrbica (645 downloads)

“Postupićemo po principu jednakih šansi i omogućiti svoj djeci da budu obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem”, kazao je Stanišić.

Upis počinje u srijedu, 15. maja, u vaspitnoj jedinici “Dragan Radulović” na Starom aerodromu za novoupisanu djecu.

“Na tri šaltera od osam do 15 sati roditelji će moći predati dokumentaciju. Djeca koja već pohađaju vaspitne jedinice naše ustanove obnavljaju ugovor u vaspitnoj jedinici u kojoj boravi dijete u vremenu od šest do 14 sati”, rekao je Stanišić.

On navodi da je potrebno popuniti zahtjev za upis djeteta koji se preuzima sa zvaničnog sajta ustanove ili na šalteru.

“Od dokumentacije je neophodna kopija izvoda iz matične knjige rođenih, a za korisnike materijalnog obezbjeđenja potrebna je potvrda Centra za socijalni rad, ili dokaz ukoliko je u pitanju samohrani roditelj, te rješenje za djecu sa teškoćama uvrazvoju. Pored te dokumentacije neophodno je i potpisati ugovor na licu mjesta prilikom upisa”, rekao je Stanišić.

Roditeljima djece koja već pohađaju vrtić nije potrebna kopija izvoda, već samo treba da produže ugovor.

Potvrda od izabranog ljekara nije potrebna prilikom upisa djece, već tek u septembru kad počnu da pohađaju vaspitnu jedinicu.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply