Naredne sedmice u Razvojnom centru učimo o pojavama na nebu

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca predškolskog uzrasta razvijaće kroz igru kreativnost, preciznost i timski duh. Osnovnoškolci će učiti o Sunčevom sistemu i nebeskom prostranstvu, ali i kroz razne stimulativne aktivnosti osnaživati samopuzdanje.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak 13. maja u 19 sati počinje radionica Male ruke, Velika djela, namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Djeca će u toku radionice vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Na taj način učimo se strpljenju, razvijamo timski duh i samopouzdanje. Uz malo truda, kreativnosti i mašte mališani će imati svoja jedinstvena djela, dok će   kroz igru naučiti nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Radionicu vode socijalne radnice Katarina Čarapić i Tanja Ćirović. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 12.

U srijedu, 15. maja u 19 sati biće održana edukativna radionica-  Suan Pan mentalna aritmetika koju  organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U petak, 17. maja u 19 sati uslijediće još jedna  edukativna  radionica pod nazivom Nebo, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Tokom radionice drugari će se upoznati sa zanimljivostima vezanim za nebesko prostranstvo. Spoznaće zasto je Sunce izvor života i centar Sunčevog sistema i  šta to  čini Sunčev sistem. Osim toga, razgovaraće i o  osnovnim karakteristikama planeta, zvijezda, kometa, meteora. Mališani će imati priliku i da otkriju zašto se dešavaju neke pojave na nebu i šta to zapravo znači. Radionicu vodi učiteljica Lidija Đukić Zečević, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

 

Leave a Reply