Vrtić u Tuzima gotov do 29. maja

Foto: Uprava javnih radova

Građevinski radovi na novom vrtiću u Tuzima biće završeni u ugovorenom roku, do 29. maja, a očekuje se da će vrtić prve mališane primiti u septembru.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, nakon zaršetka izgradnje počeće procedura tehničkog prijema, kako bi se pribavila upotrebna dozvola, čime će se steći uslovi za početak rada u septembru.

“Na objektu je u toku postavljanje keramike, izrada podloge za PVC podove, molerski radovi, montaža spuštenih plafona i instalacija, nabavka namještaja i opreme, kao i radovi na fasadi i uređenje terena. Predškolska ustanova u Tuzima, površine 1,4 hiljade metara kvadratnih, imaće 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene, kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba je namijenjeno potrebama vrtića, a pet za jaslice”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave dodaju da je novi objekat, koji će koštati oko 1,65 miliona eura, planiran za boravak 200 djece.

Projekat se realizuje kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore.

“Kompletan tenderski postupak, kao i uvođenje izvođača u posao krajem maja protekle godine, sprovela je Uprava javnih radova, u skladu sa CEB procedurom, a na osnovu projektne dokumentacije naručioca posla, Ministarstva prosvjete”, navodi se u saopštenju.

Početak rada vrtića u septembru, kako su kazali, mnogo će značiti, kako za roditelje, tako i za otvaranje novih radnih mjesta za kvalifikovani kadar sa tog područja.

“Vrtić će raditi u okviru Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, koja trenutno ima 18 vaspitnih jedinica na teritoriji cijelog grada i oko pet hiljada djece uzrasta od jedne do šest godina”, zaključuje se u saopštenju Uprave javnih radova.

Izvor: RTCG

Comments

Leave a Reply