Još jedna generacija besplatno na ekskurziju

Svi polumaturanti OŠ “Dušan Bojović” iz Nikšića otišli su, kao i prethodne dvije generacije, na besplatnu ekskurziju i obići će Srbiju i Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući angažmanu mjesne zajednice Župa i Savjeta roditelja.

I ove godine, kao i prethodne dvije, ovu akciju Savjeta mjesne zajednice podržalo je niz preduzeća i pojedinaca koji su na taj način pokazali da imaju sluha da podrže zdrave društvene aktivnosti.  Za uspješnost ove aktivnosti zaslužni su: Naše voće, Ramel, Rapax, Uniprom metali, Rubeža, Gradnja inžinjering, Crveni krst, Rudkop, Montalp mining and engineering, Sava osiguranje, 18.jul, Bato Šundić, Natalija Matijašević, Marcin Baczynski, 24 vozača koji prevoze rudu boksita i roditelji djece koja pohađaju ovu školu.

“Kroz ovu aktivnost željeli smo da da svako dijete završne godine osnovne škole dovedemo u isti položaj i damo im podstreka za dalje životne prepreke na koje budu nailazili u svom životu, a isto tako da ih obavežemo da nikad ne zaborave svoje mjesto i da svojim delovanjem doprinesu njegovom razvoju,” kazao je predsjednika Savjeta mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović.

On je najavio da će Savjet mjesne zajednice i u narednom periodu nastaviti da pomaže da župska mladost ima što bolje uslove za život i da ni u jednom segmentu ne zaostaje za djecom iz drugih sredina.

Mjesna zajednica stipendira i najbolje studente, obezbjeđuje nagrade za dobitnike diplome Luča, poklone za prvake, organizuje kulturno-sportske manifestacije, humanitarne akcije. Sve aktivnosti su zasnovane isključivo na volonterskom radu predsjednika Savjeta i njegovih članova i prikupljanje donacija od preduzeća i pojedinaca.

Izvor: Župa today

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply