Studenti oslikavaju prostorije gradske bolnice

Studenti Fakulteta za vizuelne umjetnosti iz Bijelog Polja kao i njihove kolege iz Podgorice, predvođeni profesoricom Marijom Džoganović, posvećeni su humanitranom radu i gdje god mogu svojim bojama promijeniti prostor u kojem borave djeca i odrasli, oni nesebično daruju murale koji na trenutak mijenju stvarnost.

Studenti su prvo u Bijelom Polju oslikali prostorije Centra za djecu sa posebnim potrebama Tisa, zatim su svoj rad i kreativnost poklonili dječjem odjeljenju u sastavu gradske bolnice, gdje je oslikano 366 m2 većinom bolničkih soba, u kojima mališani provode najviše vremena.

Poslije uspješno zavšenog posla u svijetu djece, odlučili su da neki ljepši svijet, svijet murala podare i odraslima, na posebnom odeljenju bolnice u Bijelom Polju, odjeljenju psihijatrije.

Kako i sami studenti kažu ovo je po prvi put da se nešto radi za odrasle, zbog čega moraju biti posebno oprezni sa bojama i uraditi takve murale koji su prijatnih i blagih boja,  ne opterećuju već smiruju, pa je njihov zadatak i odgovorniji i zahtjevniji.

Studenti FDU, su toliko posvećeni svom humanitarnom radu, da rade i vikendima i praznicima.

Imena ovih vrijednih ljudi su Milivoje Kovačević, Ivana Smolović, Osman Zaimović, Vladimir Jelić, Milena Rakonjac, Vojo Đukić i Stevan Veličković.

Sve akcije u materijalu za rad podržala je Opština Bijelo Polje.

Izvor: Opština Bijelo Polje

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply