Naredne sedmice radionica o ranom razvoju

Razvojni centar udruženja Roditelji za narednu sedmicu pripremio je tri radionice za djecu različitih uzrasta. Najmlađi mališani i njihovi roditelji imaće priliku da prisustvuju psihološkoj radionici posvećenoj ranom razvoju. Djeca predškolskog uzrasta unaprijediće svoje vještine prolazeći NTC poligone, dok će osnovnoškolci saznati nešto više o pustinjama i tundrama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 6. maja u 18  sati biće održana radionica pod nazivom Veliki svijet mališana, za djecu jaslenog uzrasta od 1 do 3 godine i njihove roditelje, a vodiće je psiholog Miloš Bulatović.

Kroz interaktivni pristup saznaće kako i zašto rane relacije utiču na sveukupni razvoj djeteta. Kako jaka, pozitivna veza sa roditeljima pomaže djeci da razviju povjerenje i empatiju i osjećaj za dobro-loše. Zašto je saznajni razvoj je pod uticajem različitih faktora, uključujući medjuodnose, iskustvo i okruženje djeteta. Kako i na koji način podsticati razvoj govora i zašto su važne dnevne rutine. Broj mjesta j eograničen na 5.

U srijedu, 8. maja u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Pustinje i tundre, koje su teme iz izdanja Moja prva enciklopedija, a realizujemo je u saradnji sa Vijestima.

 Tokom radionice, polaznici će se na zanimljiv način upoznati sa odlikama ovih životnih zajednica, njihovoj rasprostranjenosti na planeti zemlji, zanimljivim biljnim i životinjskim vrstama karakterističnim za njih, kao i o medjusobnim sličnostima i razlikama. Radionicu vodi učitelj Bojan Leković, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 10. maja od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15. Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica

Comments

Leave a Reply