SMŠ u Golubovcima u septembru otvara vrata za prvu generaciju đaka

Srednja mješovita škola u Golubovcima počeće sa radom 1. septembra, i biće jedna od najkvalitetnijih u državi, najavilo je Ministarstvo prosvjete.

Ministar Damir Šehović je kazao da se izgradnja škole, koja će koštati preko 4,5 miliona eura, privodi kraju, a od naredne školske godine učenici će biti u prilici da se u njoj obrazuju za četvorogodišnje programe – opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i za trogodišnje – kuvar, konobar i frizer.

“U školi se trenutno izvode posljednji radovi i oprema se školskim namještajem i mobilijarom, a do kraja maja trebalo bi da bude gotova i glavna saobraćajnica oko škole”, kaže se u saopštenju Šehovića.

Prema njegovim riječima, objekat škole, ukupne bruto površine oko 5,5 hiljada metara kvadratnih, moći će da primi oko 750 učenika, a izgrađena je i fiskulturna sala sa 480 mjesta u gledalištu.

Objekat se, kako je naveo, sastoji iz četiri lamele u kojima je smješteno 12 učionica opšte namjene, dva kabineta, dvije učionice za informatiku i preduzetništvo, laboratorija, radionice za frizere, biblioteka sa čitaonicom, prostorije za upravu, nastavnike i ostalo osoblje, kao i fiskulturna sala.

Šehović je rekao da je taj projekat od velikog značaja za obrazovni sistem i Gradsku opštinu Golubovci, čija omladina će dobiti priliku da se obrazuje u potpuno novom objektu sagrađenom u skladu sa najmodernijim standardima.

“Pored toga što će značajno olakšati školovanje učenicima ove opštine, početak rada škole uticaće i na rasterećenje kapaciteta srednjih škola u Podgorici”, kazao je on.

Šehović je rekao da će ta ustanova biti među najkvalitetnijim u državi, a tome će, kako je naveo, doprinijeti i savremena fiskulturna sala koja će zasigurno biti centar sportskih dešavanja u toj gradskoj opštini i omogućiti učenicima da se u kvalitetnim uslovima bave školskim sportom.

On je dodao da đaci završnog razreda osnovne škole prilikom predstojećeg upisa u srednje škole mogu odabrati neki od programa Srednje mješovite škole u Golubovcima, koja će u spetembru otvoriti vrata za prvu generaciju učenika.

Radove na školi u Golubovcima izvodila je kompanija Met&Alu Plast iz Danilovgrada.

Izvor: MINA

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply