Naredne sedmice dvije radionice za djecu, jedna za roditelje

Razvojni centar udruženja Roditelji za narednu sedmicu pripremio je psihološku radionicu za roditelje u toku koje će razgovorati o tome kako mogu unaprijediti svoje odnose sa djecom. Djeca ranog školskog uzrasta i stariji osnovnoškolci praviće kreativne Uskršnje zanimacije ali i  istraživati vodeni svijet.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 22. aprila u 18 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Uskršnja čarolija, za djecu uzrasta od 7 do 12 godina.

U susret Uskršnjoj euforiji, djeca će imati priliku da prave unikatne ukrase za Uskrs od papira u boji, kartona, ukrasnih trakica, cirkona stikera i slicnih materijala…Na ovaj način ćemo razvijati maštu i kreativnost, ali i vježbati preciznost, finu motoriku. Svojom autentičnošću i šarenim idejama  mališani  će ukrasiti svoje domove I pripremiti se za predstojeće praznike. Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica, a vodiće je dječiji animator i studentkinja Filozofskog fakulteta Majda Škrijelj. Broj mjesta je ograničen na 12.

U utorak, 23. aprila u 18 sati biće održana psihološka radionica za roditelje pod nazivom Kakve roditelja djeca najbolje čuju, a vodiće je psihološkinja Jelena Mašnić.

Roditeljstvo je jedna od najizazovnijih i najsloženijih životnih uloga za koju ne mogu važiti jasno definisana pravila. Tako je nemoguće i nepotrebno da roditelji jednako tretiraju raznovrsne prirode i potrebe svoje djece. U tok radionice roditelji će uz podršku psihološkinje sagledati svoj roditeljski stil i kvalitet uspostavljenih relacija sa djecom. Prijavljenim roditeljima će biti predočene mogućnosti kako da unaprijede odnos sa svojom djecom I šta je to što otežava taj proces, odnosno koje su moguće teškoće.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U srijedu, 24. aprila u 19 sati počinje  edukativna  radionica pod nazivom  Vodeni svijet koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Radionicu će voditi predstavnica Centra za zaštitu i proučavanje ptica, biološkinja Ksenija Medenica.

Na radionici, djeca će imati priliku da saznaju nešto više o živom svijetu koji naseljava močvare, rijeke, jezera i mora. Koje su to biljke i životinje i zašto su nam važne? Kako ribe dišu ispod vode? Da li insekti mogu da hodaju po vodi? Da li foke žive i u našem moru?Na ova i mnoga druga pitanja mališani će dobiti odgovore čime će se podstaći njihova znatiželja da posmatraju prirodu oko sebe. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply