U Grupi samohranih roditelja sjutra o emotivnim reakcijama djece na razvod

Kada dođe do razvoda braka svako dijete emotivno reaguje na različite načine doživljavajući tugu, krivicu, zbunjenost, strah, a zadatak roditelja je da na dječija osjećanja adekvatno odgovore. O osjećanjima djece samohrani roditelji će imati priliku da razgovaraju u okviru Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, koja će biti održana u četvrtak, 18. aprila.

Zavađeni partneri nekad zaborave da dijete ima potrebu i pravo da voli i da ga vole oba roditelja, pa i pred svojom djecom diskvalifikuju jedno drugo. Između ostalog će i o tome razgovarati u toku dva sata, koliko traje susret Grupe, ali i podijeliti svoja iskustva u vezi sa ovom ili nekom drugom temom, dobiti podršku ali i sami biti podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Poslušajte šta o emocionalnim reakcijama djece prilikom razvoda ima da kaže psihološkinja iz Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama, Milica Pušonjić, psihološkinja iz Tima za podršku jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

Više o psihološkoj strani razvoda, ali i drugim pitanjima koja se tiču razvoda, roditelji mogu pročitati u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply