Roditelji tvrde da u Herceg Novom muškarac uznemirava djecu u blizini škola

Foto: Ilustracija

Društvenom mrežom Facebook posljednjih dana kruže uznemiravajuće informacije da je u Herceg Novom, oko osnovnih škola, najviše OŠ Milan Vuković i groblja na Savini, primijećena muška osoba, koja skida garderobu i pokušava da ostvari nasilan tjelesni kontakt sa učenicama.

Kako pričaju neki uspaničeni roditelji, on je i jutros oko 10 časoca primijećen u blizini OŠ Milan Vuković na Savini, gdje je ponovo skidao garderobu i pokazivao genitalije. Zbog toga je Savjet roditelja OŠ “Milan Vuković” uputio zvaničan zahtjev Centru bezbjednosti Herceg Novi, da preduzmu konkretne radnje radi bezbjednosti učenika.

Prema tvrdnjama roditelja, riječ je o muškarcu, prosječne visine od oko 1,80 m, svijetlo smeđe skoro riđe kose, koji navodno nema prednje zube i šepa dok hoda.

Sve je, kako kažu, počelo prije nekih dvadesetak dana u Igalu, kad je uznemiravao trinaestogodišnju djevojčicu, međutim, policiji tada nije bilo prijavljeno ništa.

Sa druge strane, saznaje Radio Jadran, službenici Centra bezbjednosti u Herceg Novom obaviješteni su o ovom slučaju, zbog čega su oko škola pojačane policijske patrole i službenika u civilu.

Podnijeto je nekoliko prijava sa kojima je upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

Udruženju Roditelji u ponedjeljak su se obratili zabrinuti roditelji iz Herceg Novog u vezi sa muškarecem koji je pratio jednu djevojčicu i dobacivao joj, o čemu je udruženje obavijestilo Upravu policije i Centar bezbjednosti Herceg Novi kako bi se ovi navodi provjerili i ova osoba pronašla, a time zaštitila djeca u Herceg Novom.

Kako piše portal Radija Jadran, za sada još nema prijava o konkretnom „napadu“ ili bilo kojem drugom neprimjerenom činu odnosno obavljanju neprimjerenih polnih radnji. Prema izjavama roditelja i djece, za sada nema krivičnog djela ili prekršaja, ali je svakako riječ o uznemiravanju javnosti, kažu Radiju Jadran u policiji.

Jedno lice, kako saznaje Radio Jadran, jutros je zbog sumnji bilo privedeno na informativni razgovor u Centar bezbjednosti, ali je nakon toga, pušteno. Službenici policije konstantno pretražuju navedene lokacije kako bi ovog muškarca identifikovali i lišili slobode.

Prema do sada prikupljenim informacijama, riječ je najvjerovatnije o licu koje ima psihički problemi.

Takođe, neki od zabrinutih građana tvrde da je riječ o 27-godišnjem M.S. koji je, navodno, kod bivšeg motela Dubrava na Savini početkom mjeseca seksualno uznemiravao 15-godišnju djevojčicu, o čemu je upoznato i Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

U policiji su Radio Jadran kazali da je M.S, privođen na informativni razgovor, međutim, nikakve nedozvoljene polne radnje nijesu utvrđene. Takođe, obavljeno je i vještačenje telefona te maloljetnice, ali bez podataka koje bi potvrdile navode. Uz to, prema policijskoj evidenciji M.S. nije imao prekršaja koji se odnose na nedozvoljene polne radnje.

Izvor: Radio Jadran/Roditelji.me

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply