Muškarac u Podgorici lagao da skuplja novac za Selenino liječenje

Građanka uslikala muškarca koji je varao građane (Foto: Privatna arhiva)

Nepoznati muškarac u utorak je u Podgorici prikupljao novac, saopštavajući lažnu informaciju prolaznicima da novac skuplja kako bi se pomoglo Seleni Mandić, djevojčici koja je na liječenju u SAD.

Vijestima se obratila građanka i ispričala da je ispred Societe Generale banke na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog primijetila muškarca koji je držao kutiju sa natpisom “Pomoć za Selenu”.

Ona ga je upitala da li ima odobrenje da to radi, na šta je on rekao da mu je Selenin otac odobrio da skuplja novac. Međutim, muškarac nije znao ime oca Selene Mandić i tada je građanka počela glasno da negoduje.

Probala je da uslika prevaranta koji je potom navukao kapuljaču i okrenuo se, ali u jednom trenutku i prijeteći kutijom krenuo ka njoj, a potom je pobjegao iza zgrade.

Kako su pisale Vijesti, više građana im je potvrdilo da je na tom mjestu vidjelo muškarca koji je tvrdio da skuplja pomoć za djevojčicu.

Roditelji djevojčice Selene Mandić, koja se u Sjedinjenim Američkim Državama liječi od teškog oblika karcinoma, saopštili su prošlog mjeseca da se Seleni kancer vratio u još agresivnijem obliku koji se brzo širi.

Fondacija Budi human saopštila je prije nekoliko dana da se na njihovom žiro računu nalaze sredstva od Teletona koja će biti iskorišćena za dalje liječenje Selene Mandić, zbog čega nijesu potrebne dodatne donacije građana.

“Vodeći crnogorski mediji ( RTCG, TV Vijesti, Prva TV, TV Nova M, TV 777 i TV A1) koji su bili organizatori Teletona saglasili su se da Fondacija Budi human Selenino liječenje pomogne sa 80.000 eura, koliko njeni roditelji smatraju da će biti potrebno za nastavak liječenja. Nakon ove transakcije, na Teleton računu Fondacije preostalo je 291.817 eura, a ovaj novac može biti iskorišćen za liječenje djece oboljele od kancera koja nijesu pomognuta od strane Fonda za zdravstvo”, naveli su tada iz Fondacije.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply