Naredne sedmice učimo o životinjama, čitamo i vježbamo govor

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice okupiće djecu osnovnoškolskog uzrasta da saznaju nešto više o livadama kao posebnom staništu za biljke i životinje. Djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta razvijaće jezičke funkcije, lijepo izražavanje i kreativnost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 15. aprila u 19 sati biće održana  edukativna  radionica pod nazivom  Stanovnici livada, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Radionicu će voditi predstavnica Centra za zaštitu i proučavanje ptica, biološkinja Marija Stanišić

Na radionici djeca će imati priliku da saznaju nešto više o livadama kao posebnom staništu za biljke i životinje. Koje biljke i životinje stanuju na livadama i kako su povezane? Zašto ne mogu opstati jedne bez drugih? Na ova i mnoga druga pitanja mališani će dobiti odgovore čime će se podstaći njihova znatiželja da posmatraju prirodu oko sebe.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U srijedu, 17. aprila u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju  organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 19. aprila u 19 sati uslijediće kreativno edukativna radionica na kojoj će biti predstavljena knjiga “Emociometar inspektora Kroka“, autorke Susan Isern.

Djecu kroz razne priče – “slučajeve” – vodi Inspektor Krok, poznati detektiv iz Šumograda, stručnjak za emocije, a pomažu mu i šarmantni Emiji – likovi koji predstavljaju emocije i govore djeci kako se osjećaju. Ono što ovu knjigu čini posebnom je Emociometar, Krokov izum: mjerač emocija koji djeci pomaže da prepoznaju i izmjere jačinu svojih emocija.

Priče će inspirisati djecu da razgovaraju o djelu, učestvuju u igri i da se kreativno izraze. Želja je da se ovim aktivnostima podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike. Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica, a vodiće će je profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić.  Namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

Leave a Reply