U Pljevljima naknade za novorođenčad od 150 do 3 hiljade eura

Foto: Ilustracija

Naknade za novorođenu djecu u Pljevljima, koje su ranije iznosile 63 eura, povećane su i variraju od 150 do 3.000 eura u zavisnosti od toga da li je novorođenče prvo, drugo, treće, četvrto dijete ili su roditelji dobili blizanice ili trojke.

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o jednokratnim socijalnim davanjima usvojena je na sjednici Skupštine opštine Pljevlja održanoj 22. marta ove godine.

Pravo na jednokratnu novčanu naknadu za novorođeno dijete ima jedan od roditelja sa područja Pljevalja, koji ima prebivalište na teritoriji ove opštine Pljevlja najmanje dvije godine do rođenja djeteta, a pod uslovom da to pravo nije ostvareno u nekoj drugoj opštini na teritoriji Crne Gore u kojoj drugi roditelj ima prebivalište.

Jednokratna naknada za prvorođeno dijete je 150, za drugorođeno 250, za trećerođeno dijete iznosi 400 eura, za četvrtorođeno i svako sjledeće 500 eura.

Roditelji novorođenih blizanaca dobijaće jednokratnu naknadu u iznosu od 1.500 eura, a za trojke duplo više – 3.000.

Pravo na naknadu roditelj može ostvariti do navršene jedne godine života djeteta/djece.

Pročitajte više o načinu ostvarivanja ovog prava i koje sve opštine daju naknade za novorođenu djecu u tekstu Dobili ste bebu – ovo su vaša prava i obaveze.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Bogomi ,ako ne budemo podsticali natalitet , i ovi što su rođeni , neće ih niko naslijediti.I za Pdg i za sve gradove Crne Gore, a sve je preskupo za jednu bebu, a gdje su blizanci boli glava od cijena za nove članove društva.

Leave a Reply