Sjutra o alimentaciji u Grupi samohranih roditelja

Roditelj kojem nije pripalo starteljstvo nad djetetom ima pravo i dužnost da izdržava dijete, a obaveza davanja izdržavanja ostaje i onda kada mu je roditeljsko pravo ograničeno ili kada je lišen ovog prava. O tome kako da to pravo obezbijede djeci, razgovaraće samohrani roditelji u okviru Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, koja će biti održana u četvrtak, 11. aprila.

Roditelji će imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Na ovu temu, ali i brojna druga, roditelji odgovore mogu pronaći i u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply