Selenino dalje liječenje u SAD-u biće plaćeno novcem od Teletona

Petogodišnjoj Seleni Mandić kancer se vratio u još agresivnijem obliku, a njeno liječenje u Sinsinatiju u SAD-u, za koje je potrebno 80.000 eura, biće plaćeno od novca koji je prikupljen na Teletonu.

Kako su roditelji petogodišnje djevojčice obavijestili javnost, iako je Selena posljednjih dvije godine i tri mjeseca bila liječena po najmodernijem protokolu za neuroblastomu, bolest se nažalost nije iskorijenila a njeno zdravstveno stanje se pogoršava iz dana u dan.

“Ovim putem Fondacija Budi human obavještava javnost da se na žiro računu Fondacije nalaze sredstva od Teletona koja će biti iskorišćena za Selenino dalje liječenje, zbog čega nijesu potrebne dodatne donacije građana”, kazali su iz Fondacije Budi human.

Kako navode, crnogorski mediji (RTCG, TV Vijesti, Prva TV, TV Nova M, TV 777 i TV A1) koji su bili organizatori Teletona saglasili su se da Fondacija Budi human Selenino liječenje pomogne sa 80.000 eura, koliko njeni roditelji smatraju da će biti potrebno za nastavak liječenja.

Nakon ove transakcije, dodaju oni, na Teleton računu Fondacije preostalo je 291.817 eura, a ovaj novac može biti iskorišćen za liječenje djece oboljele od kancera koja nijesu pomognuta od Fonda za zdravstvo.

“Podsjećamo da je Fondacija Budi human do sad pomogla liječenje 12 mališana. Uz pomoć tri mobilna operatera (Crnogorski telekom, Telenor i mtel), na nov i transparentan način, preko donatorskog broja 14543, donirao je veliki broj humanih pojedinaca i društveno odgovornih kompanija”, navode iz Fondacije.

Malena Selena Mandić prije dvije godine ujedinila je crnogorske medije i građane, a na prvom Teletonu Podrži, pobijedi održanom u Crnoj Gori, kome je prisustvovalo više od stotinu poznatih ličnosti, prikupljeno je 390.000 eura. Selenini roditelji Aida Ramusović i Brano Mandić iste večeri donirali su 100.000 na račun Teletona, koje je prethodno Fondaciji Budi human prikupila za liječenje njihovog dijeteta, a za koje su smatrali da im neće biti potrebna.

“Uz Selenu smo i njenu porodicu i još jednom vjerujemo u najbolji ishod bitke za njen neprocjenjivi život”, poručuju iz Fondacije Budi human.

Leave a Reply