Od septembra u funkciji oko 30 novih školskih kombija

Foto: Ilustracija

Oko 30 novih školskih kombija biće nabavljeno u najskorijem roku i usmjereno školama kojima su hitno potrebni, a koje će moći da koriste od naredne školske godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Tridesetak novih školskih kombi – vozila, vrijednih skoro 2 miliona eura, biće u najskorijem roku pribavljena. Vozila, čiji je broj na nivou trećine voznog parka kojim škole trenutno raspolažu, će biti usmjerena u 30-ak škola kojima su urgentno potrebna, a biće u fukciji naredne školske godine”, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

Prema njegovim riječima, javnost će blagovremeno biti obaviještena o kojim školama je riječ.

“Sredstva će biti obezbijeđena iz budžeta Ministarstva prosvjete, tender će ubrzo biti raspisan, a vozila će biti nabavljena po modelu tzv. finansijskog lizinga. Vlada Crne Gore se odlučila za ovo rješenje bez obzira što je prevoz učenika nije u njenoj nadležnosti, jer nećemo okretati glavu od potreba djece“, rekao je Šehović.

Comments

  1. Treba biti besplatan prevoz za svu djecu jer meni od septebra za troje djece treba mjesecno 108 eura za prevoz dva srednjoskolca i jedan osnovac a kako sve to omoguciti sa platom od 300 e

Leave a Reply