Od septembra u funkciji oko 30 novih školskih kombija

Foto: Ilustracija

Oko 30 novih školskih kombija biće nabavljeno u najskorijem roku i usmjereno školama kojima su hitno potrebni, a koje će moći da koriste od naredne školske godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

“Tridesetak novih školskih kombi – vozila, vrijednih skoro 2 miliona eura, biće u najskorijem roku pribavljena. Vozila, čiji je broj na nivou trećine voznog parka kojim škole trenutno raspolažu, će biti usmjerena u 30-ak škola kojima su urgentno potrebna, a biće u fukciji naredne školske godine”, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

Prema njegovim riječima, javnost će blagovremeno biti obaviještena o kojim školama je riječ.

“Sredstva će biti obezbijeđena iz budžeta Ministarstva prosvjete, tender će ubrzo biti raspisan, a vozila će biti nabavljena po modelu tzv. finansijskog lizinga. Vlada Crne Gore se odlučila za ovo rješenje bez obzira što je prevoz učenika nije u njenoj nadležnosti, jer nećemo okretati glavu od potreba djece“, rekao je Šehović.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Treba biti besplatan prevoz za svu djecu jer meni od septebra za troje djece treba mjesecno 108 eura za prevoz dva srednjoskolca i jedan osnovac a kako sve to omoguciti sa platom od 300 e

Leave a Reply