Radionice posvećene plesu, reciklaži i šumama

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca osnovnoškolskog uzrasta   učiće kako da od starog naprave novo i imati priliku da saznaju brojne zanimljivosti o šumama. Djeca predškolskog uzrasta vježbaće koordinaciju i prve plesne korake.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 8. aprila,  u 17 sati i 30 pripremili smo plesnu radionicu, pod nazivom Od koraka do plesa, koju organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa. Radionica će biti održana u prostorijama plesnog kluba Sonrisa, u ulici Vasa Raickovica 2b (preko puta Mašinske škole).

Muzika ima veliki značaj na razvoj svakog djeteta. Ona utiče na razvoj tjelesnih, intelektualnih i kognitivnih  sposobnosti.  Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu će voditi Jelena Vukčević, državna prvakinja u klasičnom i latino plesu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 6 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 9. aprila u 19 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Ne bacaj staro napravi novo, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Djeca će imati priliku da prave unikatne ukrasne ramove za slike od poklopaca starih kutija, kao i da uče o važnosti reciklaže i ponovnog korišćenja  materijala, koji bi završili na otpadu, a mogu se upotrijebiti u novom obliku. Glavne parole radionice su “Od starog stvori novo” i “Recikliraj, ne bacaj”. Na ovaj način ćemo razvijati svijest o važnosti recikliranja, kreativnost i međusobno pomaganje i komunikaciju u grupi ali i vježbati preciznost i finu motoriku. Radionicu vodi dječiji animator i  studentkinja Filološkog fakulteta  Majda Škrijelj.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U srijedu, 10. aprila u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Život u šumi, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.                                                            .

Radionicu će voditi predstavnik Centra za zaštitu i proučavanje ptica  biolog i istraživač,  Aleksandar Perović.

Na radionici djeca će imati priliku da saznaju nešto više o životu u šumi i da zapravo u šumama žive organizmi koji imaju jednako lijep život kao i mi koji živimo život van nje. Na taj način, djeca će biti oslobođena straha da u šumama žive opasna stvorenja kojih se treba bojati. Šta se događa u šumi ljeti? Koje vrste drveća možemo vidjeti u šumama? Kakvo je šumsko tlo? Na ova i mnoga druga pitanja mališani će dobiti odgovore čime će se podstaći njihova znatiželja da posmatraju prirodu oko sebe. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply