Počelo prstenovanje ptica na Marezi, pozivaju roditelje da dovedu djecu

Centar za zaštitu i proučavanje ptica organizuje prstenijadu na Marezi do 17. aprila, a prstenovanje će se obavljati svakog radnog dana i vikendom od 6 do 10 sati.

Pozivaju roditelje da dovedu djecu i upoznaju se vrstama ptica, radom ornitologa i biodiverzitetom Mareze. Aktivnost prstenovanja se organizuje četvrti put na ovoj lokaciji, a zbog bogatstva ornitofaune na Marezi, kao i važnosti ovog područja kao odmorišta ptica tokom proljećne migracije. Licencirani prstenovač i ornitolog koji će voditi ovu aktivnost, Oto Sekereš, ima višegodišnje iskustvo u prstenovanju ptica stečeno tokom mnogobrojnih prstenovačkih akcija na kojima je učestvovao prethodnih godina.

Dostupnost prstenovačke stanice tj. položaj nadomak grada, kao i mogućnost neposrednog kontakta sa pticama iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja prirode, posebno djece, poručuju iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Prstenijada se organizuje neposredno prije kružnog toka na Marezi, a tačna lokacija moće se vidjeti na ovom linku u možete pogledati na linku http://bit.ly/2KaoDdC

Aktivnost prstenovanja ptica je podržana kroz projekat Edukativna stanica Mareza u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama: Podgorica, Tivat, Kotor, Nikšić i Pljevlja.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply