Sjutra razgovor o medijaciji u grupi samohranih roditelja

Jedan od preporučenih načina rješavanja bračnih sporova je uz pomoć trećeg neutralnog i obučenog lica, pri čemu se posebno vodi računa o interesu djeteta. Zato će medijacija biti tema Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, koja će biti održana u četvrtak, 28. marta.

Ovoga četvrtka roditelji će imati priliku da sa doktorom komunikoloških nauka, profesorom na fakultetu za komunikologiju u Beogradu i ekspertom IFC-a Miroslavom Kneževićem, razgovaraju o postupku posredovanja – medijaciji.

Roditelji mogu odlučiti da posredovanjem rješavaju porodične sporove – razvod braka, održavanje ličnih odnosa između djece i drugih djetetovih srodnika, vršenje roditeljskog prava, izdržavanje, podjela imovine.

PROČITAJTE JOŠ: Kako medijacija može pomoći u porodičnim sporovima

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije poziovm na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply