Djevojčica ponovila tvrdnje iz istrage

U bjelopoljskom Višem tužilaštvu saslušana je dvanaestogodišnja djevojčica, za koju se sumnja da je bila žrtva zlostavljanja petorice maloljetnika.

Ona je izjavu dala putem audio-video uređaja, po proceduri predviđenoj Zakonom o krivičnom postupku, kada su u pitanju maloljetna lica, u prisustvu roditelja, psihologa i socijalnog radnika.

Maloljetnica je, prema saznanjima Dana, ponovila ono što je saopštila u istrazi, s tim što za neke od pet maloljetnika, koji su obuhvaćeni u ovom slučaju, nije kazala da su učestvovali u radnjama koje su im stavljene na teret. U ovoj fazi postupka biće saslušan još jedan svjedok, takođe maloljetnik.

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac saslušala je ranije trojicu maloljetnika iz Berana, starosne dobi od 14 do 16 godina, i donijela rješenje o njihovom upućivanju u specijalizovanu Javnu ustanovu za maloljetnike Centar Ljubović u Podgorici.

Njima je, kako stoji u rješenju, stavljeno na teret da su osumnjičeni da su izvršili krivično djelo obljuba nad djetetom. Jedan od dječaka sumniči se, uz ovo djelo, i za  krivično djelo ucjena i nedozvoljene polne radnje, a drugom i dječju pornografiju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply