Naredne sedmice dvije nove radionice u Razvojnom centru

Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice za djecu predškolskog uzrasta pripremio je interaktivne aktivnosti u cilju uspješnijeg prelaska iz vrtića u školu. Osnovnoškolci će prisustvovati novoj radionici u toku koje će kroz igru učiti o svojoj jedinstvenosti i unaprijediti komunikacione vještine. Osim toga saznaće brojne zanimljivosti o gmizavcima i vodozemcima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 26. marta  u 19 sati počinje  radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja  percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

U srijedu, 27. marta sa početkom u 19 sati uslijediće nova edukativna radionica pod nazivom Hajde da pričamo, a realizujemo je u saradnji sa Brainobrain Montenegro.

Brainobrain je program za djecu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina. Osim toga brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, fokusiranost, vještine vizualizacije i kreativniji su. Djeca će na radionici kroz interaktivne igre i aktivnosti imati priliku da se upoznaju sa različitim tipovima ličnosti ali i da saznaju koji su oni tip. Fokus će biti i na tome da smo svi jedinstvene ličnosti pri čemu su i načini komuniciranja drugačiji pa na različite načine vidimo iste stvari, što je u redu, ali je važno znati kako to dalje da iskomuniciramo. Cilj radionice je da djeca pospješe komunikacione vještine i emocionalnu inteligenciju kroz NLP aktivnosti, koju sprovode licencirane edukatorke Brainobrain programa za mentalnu aritmetiku i NLP Kristina Žugić i Jasna Dautović. Radionica je namjenjena djeci od 7 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U petak, 29. marta u 19 sati kreće prva u nizu edukativnih radionica koje će jednom sedmično pratiti naslove iz izdanja Moja prva enciklopedija, a realizujemo ih u saradnji sa Vijestima. 

Prva tema Gmizavci i vodozemci omogućiće mališanima da saznaju nešto novo o gmizavcima i vodozemcima. Koje su im to zajedničke osobine, a po čemu se razlikuju? Koje su vrste otrovne, a koje ne i kako ih razlikovati? Na ova i mnoga druga pitanja i brojne druge zanimljivosti o gmizavcima i vodozemcima djeca će saznati od herpetologa dr Lidije Polović, direktorice Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i dr Natalije Čađenović, muzejskog savjetnika u zbirci vodozemaca. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od  6 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply