Dječaci u Centru Ljubović, čekaju da se uključi Centar za socijalni rad

Trojica dječaka iz Berana, koja su osumnjičena za zlostavljanje dvanaestogodišnje djevojčice, trenutno su smještena u Centar Ljubović u Podgorici, a kako je saopšteno iz ove ustanove čekaju da se uključi Centar za socijalni rad.

Direktorica Centra Ljubović Mirjana Đukić kazala je Pobjedi da su dječaci pod posebnim režimom. Svaki je u zasebnoj sobi i ne smiju napuštati ustanovu.

“Čekamo da se uključi i Centar za socijalni rad. Obavijestili smo ih da su dječaci kod nas i radićemo planove za njihov tretman. Oni su, za sada, pod posebnim režimom, koji je zatvoreniji nego za drugu djecu”, kazala je Đukić.

Iako je bilo planirano, tužilaštvo ni u ponedjeljak nije uzelo iskaz od dvanaestogodišnje djevojčice iz Berana koja je nekoliko mjeseci, kako se sumnja, bila žrtva brutalnog nasilja petorice dječaka između 12 i 16 godina, tako da istražitelji još nemaju cjelovitu sliku užasnih događaja u nedovršenom hotelu nedaleko od škole.

Trojica od petorice dječaka, po nalogu suda, upućena su u Podgoricu, u specijalnu ustanovu za maloljetne prestupnike, odnosno za djecu sa problemima u ponašanju Centar Ljubović, gdje će ostati neko vrijeme.

Dvojica dječaka koji su mlađi od 14 godina nijesu krivično odgovorni i oni su na slobodi.

Koliko će dječaci ostati u Centru Ljubović, znaće se na osnovu odluke suda.

“Koliko će ostati ne znamo i hoće li im izreći mjeru i koju. Ustanova za smještaj brine o njima kada ih dovedu. Obavještavamo sud o tome kakvi su i kako se ponašaju”, kazala je Đukić.

Protiv trojice dječaka, koji imaju od 14 do 16 godina, državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj prošlog četvrtka podigla je optužnicu zbog sumnje da su zlostavljali dvanaestogodišnju školsku drugaricu i odredila im zadržavanje u trajanju od 72 sata.

Sutkinja za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac naložila je u nedjelju da dječaci budu privremeno smješteni u Centar Ljubović.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. I njima treba pomoc. Njihovo ponasanje nije doslo ni odkud. Licno bi i roditelje poslala da psihijatriski razgovor jer mozda se oni u svoje domove ne bi trebali vracati ako je psiho stanje tamo lose.

  2. Boze ljudi ……shvatite da ni roditelji nisu sami krivi nepoznate obitelji te djece
    Nepoznate ni curicu nepravite hajku na ljude
    Mora se pokazat ljubav i razumjevanje strpljenje
    Dublje mislite nije sve na povrsini

  3. A gdje su roditelji te djevojčice, da li su se pitali gdje im je dijete od 11 god, zasto kasni iz škole? A kako pročitah da je njen otac rekao da je sad napunila 12 god a da je to počelo kad je imala 11 god…. Swe su to djeca, crni ti roditelji, swe te djece ☹️

    • Ja imam cerku koja je sada napunila 11 godina, do prije mjesec dana sam je vozila u skolu i dovozila, sada je dobila telefon i da se javlja kad izadje iz skole pa sve dok ne dodje kuci,a ima odredjeno vrijeme koliko joj treba da stigne, tako da ni meni nije jasno dje su roditelji. I kako nisu nista prijmijetili il kako im nije bilo nesto cudno pa da je pitaju

    • Roditelji najzadnji saznaju.Zasto osudjivati roditelje u tekstu se navodi da se sve desavalo za vreme skolske aktivnosti .znaci u ovom slucaju kriv je skolski sistem i roditelji delikvenata.Lako je nama pisati gde je pozadina?koliko treba devojcici da dodje do kuce jedno drugo strah malecke a da ne pominjem sve ostale uslove.I moja deca idu u skolu niko od nas ne prati u stopu dete i ne zna sta desava naravno da moraju stici na vreme a sta se u medjuvremenu desava bog zna.Ovde je zatajio sistem i mnogo je potencijalnih manijaka medju nazovi decom.Svima je svoje dete andjeo a daleko je od toga a ni svesni nisu koga odgajaju .Uzasnuta sam i revoltirana ako ovaj slucaj prodje tek tako bruka za celu Cg.i te psihopate i roditelje treba lepo smestiti da duuugi period a od srca im zelim da prodju sve sto je malecka prosla bez imalo milosti.Zamislite se imate decu .lp

    • Sigurno Nana ,radimo i ja i ti na tome da imaju poverenja zbog njih se i zrtvujemo peske ako treba letimo ako ih prst zaboli ,tamo su kuce udaljene vec ko je u centru odlicno poznajem taj grad zato i kazem ako momcima nije cvrsta ruka pisi propalo.

  4. I roditelje smjestiti takodje. Sa 11 i 14 godina raditi ovakve stvari je samo pokazatelj bolesnog odgoja. Imali su sigurno neki model uzora, u kuci, skoli, you toube i sl. A i roditelji nesretne djevojcice da se ne zapitaju zasto se “cudno ponasa” koji su eto primjjetili da je cudna. Alo bre, mucili je raznim predmetima, oruzjem, prisiljavali na gnusne i polne radnje. Unisten je jedan mali zivot. Ma sve bih ja vas zajedno na preispitivanje, svi ste vi bre mentalno posrnuli.

  5. Ovo je cisto izivljavanje i bezobrazluk traziti zlato djevojcici govori o jakim stabilnim osobama buducim profesionalnim kriminalcima i olosima cistom bezobrazluku ,sve smisljeno radili bez trunke kajanja ,najstrozije kazne zasluzyju .

  6. Roditelji, vaspitavajte djecu tako da imaju povjerenja u vas.Ako vam govore lijepe stvari neka govore i ruzne koje im se desavaju.Naucite ih da su i jedne i druge podjednako vazne da znate.Da se ne stide da vam govore bilo sta.
    Kako se vrijeme bezbriznog djetinjstva promijenilo tako se mijenjaju odnosi izmedju roditelja i djeteta.Vise nije dovoljno obuci ga,dati mu da jede i spremiti ga za skolu…morate biti ukljuceni u zivot svog djeteta i njegovog okruzenja.
    Pretpostvljam, da je gore navedena djevojcica imala drugaciji odnos sa roditeljima prekinula bi zlostavljanje prvog dana…samim razgovorom sa njima.

  7. Zaneseni tel,jutjuberima,prave pare na gledanost, snovi da se zaradi i sa 18 god da postanu milioneri,užas,kriva je tehnologija koja budi svakojake umove kao što su ova,, djeca,,. Pod cijenu da ugroze, osramote,uzmu nečiju ličnost,unakaze…… Roditelji nemaju vremena,jure da zarade,ne pričaju sa njima, ne vaspitavaju,ne upozoravaju…. Šta reći? Svi su krivi.Djevojčici brz oporavak, puna podrška,šaljem joj ljubavi na tone,a njima da Bog pomogne

  8. Da sad pratite svaki im korak??? Trepnuli..podrignuli…zaspali. Boli normalan svijet uvo sta ce sada sa tim malim izopacenivima kiji ce porastu u velike iste takve, zapravo skoro pa jesu. Kasni se!! U drustvu kao sto je ovo nase oni ce uskoro postati praxa!

Leave a Reply