Otac zlostavljane djevojčice: Naši životi su upropašteni

Ilustracija

Otac maloljetne djevojčice koju su zlostavljali tri godine stariji učenici osnovne škole “Radomir Mitrović” u Beranama, u koju svi idu, ni u snu nije mogao pomisliti da bi se njegovom djetetu moglo nešto slično desiti, a siguran je da je i njoj, i roditeljima i cijeloj familiji upropašten život.

“Da smo rušili crkve i džamije, pa ovo nijesmo zaslužili“, priča otac djevojčice, bez mogućnosti da kontroliše emocije.

Pet dječaka iz škole, od kojih su trojica stariji od četrnaest godina, djevojčicu su duži vremenski period zlostavljali, snimali i zatim ucjenjivali i primoravali da im donosi dragocjenosti iz kuće, koje su kasnije preprodavali i međusobno dijelili novac.

Otac je, kako navodi, pronašao poruke od dvojice dječaka u njenom telefonu i skrenuo pažnju njihovim roditeljima. Kćerki je oduzeo mobilni telefon i od tada ga nema, a mislio je da je time sve završeno.

On i supruga su prošlog petka shvatili da ipak nije sve gotovo. Neko od rođaka im je dojavio kako djevojčica nosi u školu zlato i daje dječacima. Tada je otac počeo samostalnu istragu.

“Oni su djelovali kao organizovana banda. Tačno su znali gdje su kamere, i odvodili su je iza jednog kisoka u blizini škole i tamo preuzimali zlato i dragocjenosti“, priča otac.

Djevočica je, kada je čitava stvar razotkrivena, roditeljima, tvrde oni, zbunjeno ispričala da je sve počelo prije mjesec, dva. Stariji dječaci su je, kako je kazala, sačekivali na putu prema kući i odvlačili u jedan napušteni objekat.

“To se dešavalo uvijek četvrtkom, kada je imala četiri časa. Tu bi je sačekali, i zatim na silu odvlačili do objekta, gdje su je zlostavljali. Kada su jednom to učinili, onda su je snimili i time ucjenjivali. Mi smo primijetili da se čudno ponaša i da je povučena, ali smo sve tumačili pubertetom i godinama”, kažu roditelji.

Otac djevojčice tvrdi da su je u tom objektu vezivali i mučili na najgore načine, da je čak upotrebljavano oružje, ali da ni sam nije mogao povjerovati da je zlostavljana.

“U utorak sam, nakon ubjeđivanja iz policije, poveo dijete na ljekarski pregled i tu je sve bilo jasno. Moj svijet se tog trenutka srušio. Ona je tek napunila dvanaest godina, a to je izgleda počelo kada je imala jedanaest. Zamislite te monstrume od djece. Oprostio bih im da su je samo tukli, ali ovo ne mogu“, kaže otac.

Tvrdi da zna i kome su dječaci potom preprodavali zlato i da je sve to djelovalo potpuno organizovano i uigrano.

Sada kada je priznala roditeljima šta se dešavalo, kazala im je da je osjetila olakšanje. Otac se nada da u istrazi ovog slučaja, koji je izazvao ogorčenje i uznemirenost kod građana Berana, neće biti opstrukcija i da će dječake stići zaslužena kazna.

“Ja ne znam šta znači imati ispod četrnaest godina i da zbog toga dvojica od njih petorice ne mogu odgovarati. Oni su svi učestvovali u tome, i svi su podjednako krivi“, rekao je otac djevojčice.

Kažu da su djevojčicu u srijedu poveli u školu, a da joj je već na velikom odmoru munjevito prišao neki mladić i upozorio je da pazi šta će da priča i potom se još brže udaljio.

Objašnjava da je u njihovom domu sve stalo – preko noći se uselio nemir i patnja. I strah kako će izgledati život njihove maloljetne kćerke poslije svega. Kada odraste i postane svjesna šta joj se zapravo dešavalo.

Saslušanje djevojčice je odloženo za ponedjeljak.

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica iz Berana zbog krivičnih djela protiv polne slobode i odredilo im tužilačko zadržavanje od sedamdeset i dva sata.

Izvor: Kolektiv

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Prvo, koliko to zlata ima u kući kad nisu odmah primetili da nešto nedostaje?
    Drugo, kakav je to otac?
    Ja ne verujem da u mojim Beranama postoji otac koji ne bi polomio kičme tim momcima.
    Ja sam majka, al bih tako uradila sigurno.
    Ni Srbija ni Crna Gora nemaju institucije koje rade svoj posao. Na nasilje se odgovara samo osvetom.

    • Ne osudjujte , da imaju zlata tako kako sugerisete sigurno bi bilo u sefu ili zasticeno na drugi nacin, a ne nadohvat ruke ! A osveta ne bi pomogla ovom djetetu, jos bi vise urusila dom sa ocem u zatvoru! Trebaju adekvatno da se kazne i zlocinci i njihovi roditelji da preuzmu odgovornost -da bude opomena svima!

    • Amra Mušović kad bi institucije radile svoj posao, imalo bi smisla ono što govorite. Devojčica je traumirana za ceo život, a maloletnici će proći sa blagim opomenama.
      I ja nisam napisala da imaju zlato, već sam iskomentarisala kako nisu primetili da mesecima nestaje. Jer tako je navedeno u gornjem tekstu. I ko još u kućama ima sef?

    • Danica Čvorović sram vas bilo! Devojcica od 11 godina je zlostavljana i ucenjivana da cuti a vi svaljujete krivicu na njenog oca? I da je imala 100kg zlata kakve to veze ima sa tim sto su jadno dete mucili monstrumi???!!!!!

    • Vi niko ništa ne razume šta pišem. Isprani vam mozgovi, zato se to i dešava. Prepustili ste decu raznim psiholozima i ne bavite se suštnskim roditeljstvom.
      Sram vas bilo. Da su roditelji išta primetili, ne bi se to, toliko dugo, ni dešavalo.
      Ne mogu ni da zamislim koliko vam je IQ nizak. Paramecijumi nijedni, džabe trošite kiseonik.

    • Vidite … nema toga da bi me moglo spreciti da svoje dete zastitim…bilo bi kom obojci kom opanci…
      A ti dripci su ili sinovi nekih dripaca i zive u takvim porodicama…ili jos vecih dripaca koji su neke ” face” iz kojekakvih struktura…da li vlasti ili boze moj jakih gazda …
      Kako god i od kojih god da su bili bi moji…. ja im jemac…
      A sistem da ista vredi i radi do ovakvih situacija nebi ni dolazilo…

    • Ljiljana Guberinić
      Danica Čvorović
      Prvi put cujem za ovaj slucaj, ne daj BOZE ni najvecem krvniku da se ovo desi sa djetetom, ali otac od te devojcice treba da osveti svoje dete, neka sam nadje nacin…
      Ne razumiju sustinu, a to je da su roditelji nezainteresovani za svoju djecu, a ne da se radi o manjku zlata ili nekih drugih dragocjenosti.
      U svakom slucaju, najzalije mi je tog djeteta…

    • Stanoje Guberinić ja sam zlato spomenula jer je u gornjem tekstu navedeno da je mala morala da im donosi zlato iz kuće. Tim dečacima. Pa valjda roditelji ukapiraju da im nestaje nešto iz kuće? Kad već ne kapiraju da se s detetom nešto dešava…
      Ovde sve lud do ludog.
      Jebali ih psiholozi i defektolozi kad se i umešaše u vaspitavanje dece.

    • Danica Čvorović
      Upravo sam to i rekao, svim i svacim se bave, a djeca su prepustena sebi, psiholozima, pedagozima i ostalim budalama…
      Razumio sam tvoj komentar na pravi nacin.

    • Ma u prevodu…svako je danas roditelj… da bog dijete kojekakvim avetinjama…koji su takvi kakvi jesu…..i onda sta ocekivati… a psiholozi i pedagozi u danasnje vrijeme..smijesno…
      Roditelji u svakoj sekundi treba da prate svoju decu kako god i na koji god nacin proveravaju…koliko god ona bila dobra ili losa…ispravljati i dopunjavati…
      Danas su roditelji drugari sa svojom decom..ma ne lezi vraze..drug je drug a roditelj je roditelj…i pricati i samo prcati sa svojom decom..ma koliko bili im dosadni …za kasnije vredi …verujte…odgajala sam svoje i danas su odrasli i svoji ljudi…
      A ja sam celo vreme odrastanja bila najdosadnija majka i naporna majka..ali .isplatilo se

    • Ljiljana Guberinić naravno.
      I decu treba vaspitavati da se roditelju prvo ispovede i požale, šta god da je u pitanju.
      Tako je i mene jedan probao da maltretira u osnovnoj, pa mu moj Draško počupao zulufe. Samo je i njegov otac bio normalan, pa ga i on dobrano izdevetao.
      Da nije bio stariji i mnogo jači, sama bih se odbranila, kao ne malo puta.

  2. Užas, nemam reči. Nigde više deca nisu sigurna. Nikad više tekstova, knjiga, predavanja i dečijih prava nije bilo a mislim da nikad deca nisu bila nevaspitana kao danas, zlobna i spremna na sve i svašta!

  3. Njih treba udaljiti iz skole u koju je djevojcica idla. Maci ih iz grada aki treba u popravne domove…neka dodju sebi i nek dobro razmisle sta su radili…njoj je bilo dovoljno. I ne treba ona da se stidi i njeni roditelji da bjeze vec da se preispitaju momci i njihovi roditelji….ja ne mogu da vjerujem da se u Beranam ovo desava

  4. Za ovakve je samo metak, kad njima od toliko godina padaju na pamet ovakve stvari, kasnije će biti od njih samo veći silovatelji i ubice, to institucije ispraviti ne mogu, bolestan mozak nista ne izlijeci.A toj djevojcici upropascen život i traume od kojih se nikada nece oporaviti!

  5. Ono sto je interesantno u ovom slucaju,da je Izostala podrska nevladinih organizacija I javnosti u ovakvom slucaju spomenute devojcice.Na koniku u Pg ubise PSA pet dana nisi mogao upaliti TV od osudjujucih strucnjaka I komentara a za ovakav slucaj niko ni da bekne.Sramota

Leave a Reply