Naredne sedmice pozorištance i putovanje kroz Japan

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice stariji osnovnoškolci  saznaće  brojne zanimljivoti o kulturi Japana. Osim toga, za njih smo pripremili i pozorišnu radionicu  u toku koje će vježbati glumačke sposobnosti. Predškolci usvajaju nove vještine, prolazeći NTC poligon.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 18. marta u 19 sati počinje nova interesantna radionica pod nazivom Pozorištance, za djecu uzrasta 8 do 12 godina.

Pozorištance uvodi u maštoviti svijet scene, reflektora i glume. U toku radionice djeca će imati priliku da se upoznaju s osnovama pozorišne scene, scenskom tehnikom i pozorišnim profilima koji rade na pravljenju jedne predstave. Građenje timskog duha kroz pozorišne igrice i razvijanje individualnih potencijala kroz glumačke vježbe, kao i osvješćivanje svog govora i tijela kroz scenski govor i pokret. Radionica vodi pozorišni i radio reditelj  Jovana Stojanović. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna–edukativna učionica.

U utorak, 19. marta od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 20. marta sa početkom u 19 sati uslijediće nova kreativno-edukativna radionica pod nazivom Kratko putovanje kroz Japan, a realizujemo je u saradnji sa Japanskim uglom.

Cilj radionice jeste da se mališani upoznaju sa novom kulturom i da se na taj način  podstakne njihova znatiželja za nekim novim vještinama. Uz origami, pisanje japanskog pisma i kratkih animiranih videa na  radionici djeca će interaktivnim radom saznati brojne zanimljivosti o Japanu.  Radionicu će voditi predstavnice Japanskog ugla Kristina Gvozdenović i Anja Tadić, a namijenjena  je djeci uzrasta od 9 do 11 godina. Broj mjesta ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply