Direktor tvrdi da ništa nije ukazivalo da su dječaci zlostavljali djevojčicu

Direktor Osnovne škole “Radomir Mitrović” iz Berana, Radomir Jočić tvrdi da ništa nije ukazivalo na to da su učenici te škole, kako se sumnja, zlostavljali jednu učenicu.

“Prije svega želim da izrazim iskreno žaljenje zbog ovog dešavanja. Nažalost, nije bilo indicija kod bilo kog od aktera slučaja koje bi ukazivale da se tako nešto može dešavati”, navodi direktor Jočić.

U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u četvrtak je saslušano pet maloljetnika zbog sumnje da su zlostavljali tri godine mlađu učenicu.

Postupak će biti vođen protiv tri mlađa maloljetnika. Njima je određeno zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv polne slobode.

Jočić kaže i da svi u školi žele da se taj nemili događaj u potpunosti rasvijetli.

“Nestrpljivo iščekujemo zvaničan stav nadležnih organa nakon čega će škola reagovati u skladu sa zakonom”, zaključio je direktor Jočić.

Beranska policija privela tri učenika zbog sumnje da su zlostavljali učenicu šestog razreda

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Kakva izjava jednog direktora, jos samo da od zrtve naprave nasilnika i sacucaju fotelje(Nesto je trulo u drzavi Danskoj). U kakve monstrume nam izrastaju djeca dok bezakonje vlada na sve strane. ..Tuga, kada imaju izopacen mozak sa 12, 13, 14 godina. ..Nema tu SVIJETLE buducnosti

    • Дуња u potpunosti se slazem s Vasim komentarom .. roditelji su krivi, da im djeca rastu u maloumnike I bolesnike! (govoreci u ovom slucaju), a ubjedjena sam da ima svakakvog zlostavljanja po skolama – ne misleci samo na jednu obrazovnu instituciju!
      Tuga, zal, isfrustriranost, jeza, strah, bol, ljutnja, cak i bijes .. pojavljivali su mi se danas, dok sam citala o toj jezivoj (ne umijem ni rijecima da please opisem TO sto su ti djecaci uradili jadnoj djevojcici .. Brz oporavak joj zelim pogotovo psihicki..

  2. Rece direktor skole nocas u Reflektoru : » Dobila je prijetnje (da pazi sta prica ) na velikom odmoru ALI – van skolskog dvorista « . Toliko o tome koliko su nam djeca sigurna kad ih posaljemo u skolu! Dakle ako se to desilo van skolskog dvorista , za vrijeme velikog odmora, kad dijete npr kupuje uzinu- onda skola nije duzna izgleda da reaguje, jer je naglaseno VAN SKOLSKOG DVORISTA kao bitan podatak koji skida odgovornost .

  3. Ово су заиста страшне ствари. Али сада је најлакше коментарисати о томе ко је крив и кога треба казнити како и колико. На крају крајева и то су дјеца, да ти исти дјечаци… Колико год нама изгледало страшно то што су они урадили…сигурна сам да, та дјеца нису расла у складној, нормалној породици…
    Оно што смо као друштво у обавези јесте да радимо на превенцији да оваквих ситуација имамо све мање.
    А шта се ради по том питању… Чини ми се ништа

  4. Amra Mušović ja bih da se vrati ono strahopoštovanje ali kako kada imamo sistem koji je napravio da se nasilnici i izopačeni šetaju slobodno i žive sasvim normalan život. Kaže bili su nas nastavnici i roditelji, sa pinim pravom jer nam se sada pokazuje šta znači novi vid vaspitavanja. Kod nas se dešavalo da jedan naš drug donosi pištolj, van školskog dvorišta ali blizu te iste škole, zna se kako je prošao u to vrijeme kada sam ja učila školu. Uvijek je bilo ovakvih i onakvih ali je ova “demokratija” dala slobodu izopačenicima da rade što im je volja. Zato treba roditelji da presude jer od Države i institucija posla nema, treba primjer da se da svima šta će im se desiti ako pokušaju da se ponašaju na sličan način. Iskreno kao roditelj uvijek sebe stavim na mjesto ovih jadnih roditelja i znam šta bih ja, po cijenu doživotne robije!

  5. A vala su i ovi roditelji bas bilo brizni??? Traje mjesecima a i mala sbe to fino prikriva??!? Ma hadje, ja na svom djetetu svaku sitnicu primijetim!! Sistem je nula! Nema autoriteta! Sve kreten do kretena! Ali i svako je roditelj! To se mora priznati! I mnogima je ” zadruga” preca od svog djeteta!!

Leave a Reply