Tim za podršku i pomoć poziva samohrane roditelje da im se obrate

Jednoroditeljskim porodicama treba velika podrška jer su roditelji često sami u svojoj ulozi balansiranja između posla, porodice, kućnih poslova, učenja i mnogobrojnih drugih aktivnosti. Osim toga, često su im neophodne i različite informacije kako bi riješili izazove pred kojima su.

Samohranim roditeljima je svakog četvrtka od 18 do 20 sati na raspolaganju Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji.

U tom terminu u vezi sa izazovima razvoda roditelji mogu dobiti savjet pravnika/advokata, ali i podršku psihologa.

Neki od tih izazova, koje su roditelji u obavezi da riješe u interesu djece, su:

  • razvoj novih roditeljskih dogovora,
  • redefinisanje uloga,
  • pomoć djeci u pozitivnom prilagođavanju,
  • pomoć djeci u iskazivanju vlastitih emocija,
  • prepoznavanje sopstvenih emocija,
  • donošenje odluka za optimalan odgoj i vaspitanje djece,
  • donošenje najboljih pravnih odluka za dijete.

Roditelji mogu dobiti podršku i od članova Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama. Tokom ta dva sata roditelji koji dođu imaće priliku da čuju iskustva roditelja koji su u procesu razvoda ili su se razveli, ali i onih koji razmišljaju o razvodu.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve jednoroditelje da dođu u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) i svoje hrabre i ponosne trenutke podijele sa njima. Ovog četvrtka, razgovaraće o tome šta im daje snagu da istraju kao i šta je to što nikako ne bi mijenjali.

Roditeljima koji nijesu iz Podgorice dostupna je besplatna i anonimna SOS Roditeljska linija na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati kada mogu dobiti pravni i psihološki savjet.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply