Poručuju da se umjesto kupovine poklona ženama ukaže poštovanje

Osnovne škole “Njegoš” i Lovćenski partizanski odred sa Cetinja poručile su roditeljima i učenicima da znak pažnje povodom Osmog marta bude čestitka ili dar ručne radinosti, a ne poklon novčane vrijednosti.

Ta preporuka uvedena je prošle godine i ona je, kako je kazala direktorica OŠ “Njegoš”, Novka Milošević, urodila plodom.

“Podsjećamo još jednom da je stav nastavnika kao i Savjeta roditelja da na ovaj dan osobama ljepšeg pola ukažemo prije svega poštovanje, a da znak pažnje bude čestitka ili neki sličan dar isključivo  kreativne prirode, dar koji će moći da pripremi svaki učenik, što je i jedini motiv naših preporuka”, kazala je Milošević.

Ona ističe da su dosadašnje preporuke škole povodom Osmog marta urodile plodom, pa se ove godine, kao  što je bilo i prethodne,  odvijaju razne aktivnosti povodom Dana žena.

Iz Osnovne škole Lovćenski partizanski odred takođe su pozvali roditelje i učenike da ne kupuju poklone za Osmi mart.

“Povodom Osmog marta, Dana žena, uvažavajući sugestije Savjeta roditelja i Učeničkog parlamenta, a shodno odredbama Etičkog kodeksa škole, nije dozvoljeno uručivanje i primanje bilo kakvih poklona. Jedino se može smatrati prihvatljivim, kao znak pažnje, poklon ručne radinosti izrađen od strane djece/učenika ove škole”, saopšteno je iz škole

Iz škole dodaju da je za prosvjetnog radnika najbolji poklon da dijete vrijedno i marljivo radi, i dobar rezultat neće izostati.

Izvor: RTV Cetinje

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply