Za osmijeh djeci 110 torti

Foto: PR Opština HN

Tradicionalna akcija Torta za osmijeh u Dječijem domu Mladost Bijela u nedjelju je okupila veliki broj građana, predstavnika nevladinog sektora, lokalnih firmi, preduzeća i institucija.

Ovu akciju 16. godinu zaredom organizuje NVO Omladinski centar Herceg Novi.

U tortama u koje je utkana ljudskost, ljubav prema djeci i radost poklanjanja počeće najviše su uživali oni kojima su i namijenjene.

Predsjednik Milijan Mijović je kazao da je riječ o akciji koja već godinama vraća vjeru u ljudsko dostojanstvo, solidarnost i dobru volju.

On je naveo da su djeca ove godine dobila 110 torti i da je bilo donatora koji su poklonili i po dvije slastice. Torte su stigle iz skoro svijh krajeva Crne Gore, ali i iz inostranstva. Iz Makedonije iz Svetog Nikole stigla je delegacija koja je i prethodnih 11 godina uljepšavala ovaj dan mališanima iz Doma, kao i iz Bosne i Hercegovine.

Direktor Dječijeg doma Mladost, Vladimir Delić zahvalio je svima koji su ovaj dan učinili najslađim. On je kazao da su torte poslali predsjednik države i premijer Milo Đukanović i Dušan Marković kao i iz Ministrstva rada i socijalnog staranja.

Sekretarka za društvene djelatnosti, Ana Zambelić Pištalo je podsjetila da Opština Herceg Novi tradicionalno učestvuje u akciji i istakla dobru i kvalitetnu saradnju lokalne sa upravom Doma.

Navela je da je Opština štićenicima Dječijeg doma obezbjedila besplatne karte za lokalni autobski prevoz, kao i mjesečne stipendije za visokoškolce.

“Želja lokalne zajednice je da se djeca i mladi iz Doma što više uključe u život lokalne zajednice “, kazala je Zambelić Pištalo.

Za dobru zabavu pobrinula se klapa Stari kapetan.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply