Naredne sedmice u fokusu muzika i kreativnost

U Razvojnom  centru udruženja Roditelji naredne sedmice djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta će razvijati kreativnost i samopouzdanje uz muziku i druženje sa vršnjacima ali i kreirati svoja jedinstvena djela.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 4. marta  u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Kompozicija na papiru, a namijenjena je osnovnoškolcima.

Na likovnoj radionici, djeca će uz zvuke klasične muzike imati priliku da se opuste ali i razvijaju svoje kreativne potencijale. Zapravo, vibracije zvuka djeluju na sve procese u mozgu i zajedno sa crtanjem razvijaju desnu hemisferu, vježbaju  vizuelnu pažnju , intuiciju… Cilj radionice je povezivanje dvije umjetničke discipline koje svojom korelacijom dovode do razvoja cjelovite ličnosti. Radionicu vodi akademska slikarka Ksenija Škerović Kaluđerović.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 8 do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 15

U srijedu, 6.marta, od 19 sati biće održana muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, u saradnji sa  Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 8. marta u 19 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Od srca srcu, namijenjena djeci od  6 do 10 godina.

Kao što je poznato, 8. Mart se slavi kao Dan žena, uz simbolično poklanjanje ruža damama. Drugari će na ovoj radionici imati priliku da se dobro zabave kreirajući svoje maštarije od papira. Cilj je razvijati maštu, kreativnost, finu motoriku prstiju kod djece, i sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Vjerujemo da će djeca biti veoma inspirisana u kreiranju svojih djela, koje potom mogu pokloniti svojim najbližim. Radionicu će voditi Kristina Kestner. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply