Pićurić ostaje direktor Elektrotehničke škole

Ministar prosvjete Damir Šehović ponovo je imenovao Veselina Pićurića za direktora Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”.

Pićurić je nedavno za Dan kazao da ima pravo da se kandiduje i da uspjesi i napredak škole to potvrđuju.

Protivkandidat Pićurića bila je takođe bivša direktorica te škole Nevena Mijušković.

Smjenu Pićurića više puta je tražila Prosvjetna inspekcija, navodeći da je suprotno zakonu rukovodio školom i raspolagao novcem.

Nedavno je podgorički Osnovni sud utvrdio da je Pićurić u školi nezakonito postavio i video-nadzor, zbog čega je ta ustanova kažnjena sa 11.000 eura.

Pićurić je naveo da profesori godinama nijesu iznosili primjedbe na postavljeni video-nadzor, dok su profesori kazali da nijedna sjednica vijeća nije prošla bez ukazivanja na nezakonitosti i povredu prava zbog postavljanja video-nadzora.

Škola, na čijem je čelu godinama Pićurić, navela je da je za uvođenje video-nadzora pribavljeno mišljenje reprezentativnog sindikata, i da je Nastavničko vijeće glasalo za tu odluku: 62 profesora za, tri uzdržana, dok niko nije bio protiv.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Sramota je ovo. Ako malo pretrazite na google naci cete komentare mladih na raznim blogovima i portalima o tome kao tretira ucenice, zene i generalno odnos sa svim ucenicima. Da je ova spodoba zaduzena za jednu citavu skolu je uzas – na etickom i bilo kom drugom nivou.

  2. Ne znam da li je dotični “brat” ili “sestra”, nek mi je i rod rodjeni. Činjenice su da je prosvjetna inspekcija, pa onda i Osnovni sud utvrdili da je u školi kao direktor radio suprotno zakonu. No, nije ovo prvi put, strah me ni posljednji. Pojedini direktori zaštićeni ko runolist.

Leave a Reply