Boriće se za vrtić na novoj lokaciji i još ljepši park

Organizatori prostesta protiv gradnje vrtića u dvorištu barske gimnazije zadovoljni odlukom premijera da zatraži raskid ugovora o gradnji vrtića u Baru, ali objašnavaju da je to samo prvi korak u njihovoj borbi.

Jedan od organizatora protesta Stefan Đukić kazao je za FOS da su više puta ponovili da nikada nisu borili protiv izgradnje vrtića, nego za vrtić na drugoj lokaciji.

“Tako da ćemo usmjeriti naše snage i na vraćanje ovog parka, ne u prvobitan položaj, nego da bude još ljepši nego što je bio, ako je to moguće, i naravno da se što prije nađe druga lokacija za vrtić. Uticaćemo na našu gradsku vlast da vidi koje je najbolje rješenje trenutno da se to uradi, da probaju ponovo da se bore za to na nekom drugom mjestu, da se naprave dva manja vrtića, to su već situacije za budućnost”, kazao je on.

Iz Građanske inicijative podsjećaju da 120 dana, koliko traju protesti, traže i da se nađu i kazne odgovorni za uništavanje dvorišta barske gimnazije i ekonomske škole. 

Đukić je ocijenio da je ovo pozitivan iskorak ne samo za Bar, već za cijelu Crnu Goru i za naše društvo u cjelini.

“Ovaj primjer pokazuje da možemo, da smo mnogo jači kada se ujedinimo, kada neutrališemo razlike i dogovorimo se oko zajedničkog cilja i borimo se isključivo za njega”, zaključuje Đukić.

Đukiću je žao što je odluka o obustavi gradnje morala da dođe sa najvišeg nivoa i što nijesu imali razumijevanje od nadležnog ministarstva ili od lokalnih vlasti kako bi svako od njih, u zavisnosti od svojih kapaciteta uticao.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply