Počinje novi ciklus obuke za vršnjačke savjetnice za dojenje – prijavite se!

Udruženje Roditelji poziva zainteresovane majke koje žele da postanu vršnjačke savjetnice za dojenje, da se prijave za novi ciklus obuke koji počinje u martu, a trajaće dva mjeseca.

Prijave, u kojima su navedeni ime i prezime, godina rođenja, i podaci o dojenačkom stažu, mogu se slati do nedjelje, 24. februara na mail [email protected]

Obuku mogu pratiti žene iz cijele Crne Gore koje imaju pristup internetu, jer će biti omogućen online prenos, i biće obavezno prisustvo samo dijelu praktičnog rada. Obuka se održava jenom sedmično, po dva sata, u prostorijama Udruženja u Podgorici. Za buduće savetnice iz ostalih opština u Crnoj Gori, za taj dolazak će biti plaćeni putni trškovi.

U toku obuke žene će imati priliku da uče savjetovanju od savjetnica za dojenje udruženja Roditelji i savjetnice iz regiona sa dugodišnjim iskustvim, pedijatra, patronažne sestre, psihologa, komunikologa, a na njenom kraju će biti organizovan završni test, nakon čega će sve koje ga prođu dobiti i sertifikat Udruženja.

Od budućih savjetnica se očekuje da nakon obuke pružaju podršku preko posebnog SOS broja, u direktnom konaktu i online putem.

Vršnjačke savjetnice su majke, koje su dojile svoju djecu i koje su zbog želje da pomognu drugim majkama u vezi sa svim nedoumicama, pitanjima i pripremama za dojenje, odlučile da prođu posebnu obuku kako bi mogle da postanu Savjetnice i na volonterskoj osnovi pomažu dojiljama.

Zainteresovanim roditeljima su od 2014. godine na raspolaganju 24 sata dnevno putem telefona 067 000 474. Dojilje im se mogu obratiti i emailom, na adresi [email protected] i na posebnoj grupi na Facebooku – Savjetnice za dojenje udruženja Roditelji. Ukoliko je potrebno, majke koje imaju problema sa dojenjem, savjetnice i posjećuju i pomažu im u direktnom kontaktu.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply