Sonom kisjelinom pokušao da otruje drugove iz razreda

Foto: Facebook

U Srednjoj stručnoj školi u Rožajama u četvrtak je izbjegnuta tragedija kada je petnaestogodišnji učenik prvog razreda, iz za sada nejasnog motiva, pokušao da sonom kisjelinom otruje dva školska druga.

Prema informaciji iz rožajske policije, on je flašice od soka, u koje je ulio sonu kisjelinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta.

Još dvojica učenika su probala tu tečnost, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osjetili neprijatan miris i nijesu progutali tečnost. Učenici su odmah prevezeni do Hitne službe, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu, gdje su pregledani i gdje je konstatovano da nije bilo posljedica po njhovo zdravlje.

Učenik je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u policiji. Kako su kazali u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio.

Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive ovog nemilog događaja.

Prema riječima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

“Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nijesmo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično. On je kisjelinu i sokiće unio u školu neopaženo u svojoj torbi, tako da dežurni učenici i profesor nijesu mogli da primijete ništa neobično u njegovom ponašanju. Srećni smo što se ovo nije pretvorilo u tragediju, što nije došlo do posljedica po zdravlje djece. Reagovali smo adekvatno”, rekao je Bećović, ističući da će preduzeti mjere protiv ovog učenika u okviru zakona.

Iz Ministarstva prosvjete u četvrtak su Pobjedi kazali da su tražili izjašnjenje Srednje stručne škole u Rožajama povodom ovog slučaja.

Direktor škole Bećović rekao je da su već obavili razgovor sa roditeljem učenika koji je inicijator incidenta i potvrdio da su sva djeca dobro.

Izvor: Pobjeda

Comments

  1. Direktor je izjavio da ““njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema.”
    Sramno , zaista. A sta ako je dijete prezivljavalo neku torturu i iz tog razloga se povlacilo u sebe ?

  2. Poceli smo nazalost mali je garant trpio vrsnjacko nasilje i pokusao na pogresan nacin da sredi to, direktora nek je sram sto pere ruke sa svega i govori da mali ima psihicke probleme, volje nek se obrnu svi vaspitanju djece i vrsnjackom NENASILJU a ne obrnuto …americki sistem evo te…

    • Ivana Damjanović upravo tako. Navedeno je da je imao problema sa jednim od tih djecaka. Od onih koji su bili duzni da ga zastite dobio je ” dijagnozu “. Koliko je trpjelo to malo bice pokazuje njegov ocajnicki cin.Bogu hvala pa im se nista nije desilo , tek to bi imalo dalekosezne posledice.

Leave a Reply