Naredne sedmice: Osvaldov krug boja, ptice i aritmetičke kalkulacije

U Razvojnom  centru udruženja Roditelji naredne sedmice osnovnoškolci će razvijati kreativnost i strljenje, učiti o pticama Crne Gore ali i družiti se sa vršnjacima. Stariji učesnici će imati priliku da se prijave da učestvuju u radionici Mentalne aritmetike.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 18.februara sa početkom u 18 sati  uslijediće kreativna radionica pod nazivom Osvaldov krug boja, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

U toku likovne radionice prijavljena djeca će se upoznati sa Osvladovim krugom  osnovnih boja-primarnim i izvedenim, ali i saznati kako da ih primijene na kreativan način. Upotrebom raznog materija, boja usvajaće nova znanja I vještine, razvijati motoriku I družiti se sa vršnjacima. Radionicu će voditi studenti specijalističkih studija Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran Dragana Simić, Tina Nerac, Jasna Kalač sa mentorkom, profesoricom mr Mašom Jovović. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 19. februara u 19 sati počinje edukativna radionica Naše pernate komšije, a realizujemo je u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica.

Na radionici “Naše pernate komšije” djeca će imati priliku da nauče o pticama koje mogu vidjeti svakodnevno u blizini svojih domova, na putu od kuće do škole itd. Tokom radionice će u razgovoru sa biološkinjom Marijom Stanišić saznati nešto više o tome kako žive i zašto su važne, kao i mnoge druge zanimljivosti.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 5 do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 20. februara u 19 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju  organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je različite kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Mila Marković, a broj mjesta je ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply