Naredne sedmice u fokusu saobraćaj, igre i poligoni spretnosti

Igračkoteka i Razvojni centar  udruženja Roditelji naredne sedmice okupiće mališane različitog uzrasta i roditelje, gdje će imati priliku da se zabave. Predškolci će kroz igru da uče, dok će sa malo starijim drugarima da vježbaju pažnju koncentraciju i koordinaciju. Osnovškolcima smo pripremili novu radionicu u okviru koje će na kreativan način učiti o bezbjednosti u saobraćaju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedjeljak, 11. februara sa početkom u 18 sati uslijediće kreativno edukativna radionica pod nazivom Siguran korak, koju realizujemo u saradnji sa Alfa Centrom Nikšić.

U okviru radionice fokusiraćemo se na obavezu poštovanja i poznavanja saobraćajnih pravila i propisa. Zapravo, prijavljena djeca će imati priliku da na kreativan način saznaju nešto više o  četiri segmenta: korišćenju bezbjednosnog pojasa, prevoženju na mjestu suvozača, upotrebi mobilnog telefona prilikom vožnje kao i njihovom učešću u saobraćaju kao pješaka. Osim toga  biće  organizovan kviz iz ove oblasti posle kojeg će svi koji tačno odgovore dobiti „pješačke dozvole“.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica, a vodiće će je Marina Došen i Sara Đoković . Namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 12.februara, u 19 sati počinje radionica Ajde da se igramo, sa našim drugarom, dječjim animatorom Žarkom Žapcem, u toku koje ćemo se pozabaviti na još jedan način pamćenjem.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze. Ona stalno uče kako da uspostave vezu između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 5 do 8 godina. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati preporučujemo roditeljima da dođu sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako mogu prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva. Broj mjesta je ograničen na 10.

U srijedu, 13. februara sa početkom u 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik i Mravinjak, NTC centar Nikšić koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply