Otvorena nova vaspitna jedinica u Gornjem Polju

Oko devedeset mališana boravi u vaspitnoj jedinici Izvor Javne predškolske ustanove „Dragan Kovačević“ koja je prije nekoliko dana otvorena u Gornjem Polju.

Krajem avgusta prošle godine, iz JPU “Dragan Kovačević” saopšteno je da će ova vaspitna jedinica biti otvorena za mjesec dana.

Prostor od 170 m2, koji je za potrebe mališana ovog dijela opštine ustupila lokalna uprava, adaptiran je i raspolaže sa tri radne sobe u kojima su smješteni mališani uzrasta od dvije do šest godina.

U upravi vrtića vjeruju da će djeca imati sve potrebne uslove za ugodan i kvalitetan boravak.

„Vrtić raspolaže sa tri radne sobe u kojima su smještena djeca starije jaslene grupe, te mlađe i starije grupe. Raspolaže kuhinjom, garderoberima, odgovarajućim brojem sanitarnih čvorova, lijepo uređen i bezbjedan dvorišni prostor koji je opremljen po svim standardima za djecu predškolskog uzrasta. Važno je reći da imamo svoju kuhinju ovdje u kojoj će se spremati obroci za djecu, budući da je vrtić udaljen od grada“, kazala je Jelena Marković, PR JPU „Dragan Kovačević“.

Do otvaranja ovog vrtića roditelji su bili prinuđeni da djecu ostavljaju u, kako tvrde, ne baš uslovnim jedincima širom Gornjeg Polja.

„Zato je i krenula čitava priča, da se otvori vrtić koji ima sve uslove i sad smo dobili ovaj novi objekat koji je u skladu sa svim standardima da bi djeca mogla da borave u njemu“, kaže jedan od roditelja Brano Kasalica.

Njegovo mišljenje dijeli i Gorica Janjušević.

„Zadovoljni smo, s obzirom da su prethodno bili u školi na Vidrovanu, u jednoj učionici koja je bila u sklopu predškolskog i tu su boravili sa odraslom djecom, što je bilo malo neuslovno, tako da smo sad baš zadovoljni“, istakla je on

U vrtiću će boraviti djeca uzrasta od dvije do šest godina. Vrijednost investicije je 29.800 eura.

Izvor: Onogošt

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply