U prvoj sedmici februara dvije nove radionice u Razvojnom centru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće vrijedno i zanimljivo za mlađe drugare. Mališani jaslenog uzrasta i njihovi roditelji imaće priliku da učestvuju na radionici razigravanje, sa psihologom. Predškolci i mlađi osnovnoškolci će kroz igru usvajati nova znanja i vještine i učiti kako da se kreativno izraze.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedjeljak, 4. februara, sa početkom u 18 sati, biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi psiholog Miloš Bulatović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu, 6. februara u 18 sati uslijediće  edukativna radionica pod nazivom Preciznost Iiznanje, za veselo igranje, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 6 godina.

Igra predstavlja najvažniji metod učenja jer je to način da se  mališani razvijaju, istražuju, otkrivaju i stiču nova znanja i  iskustva. U skladu sa tim, na ovoj radionici prijavljena djeca će osim zabave, imati priliku da igrom usvajaju motoričke, kreativne i  vještine ali  i da poboljšavaju ravnotežu, brzinu, izdržljivost i koordinaciju ruku.  Strpljenje i čekanje reda su takođe bitne osobine koje će razvijati tokom ove radionice, i to uz druženje sa vršnjacima. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić, a broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 8. februara u 19 sati počinje radionica pod nazivom U džungli ima opasnosti, veselja, a možeš pronaći i prijatelja, na kojoj će biti predstavljena “Knjiga o džungli“, autora Radjarda Kiplinga.

Priča o Mogliju, dječaku koji živi među životinjama u indijskoj džungli, podjednako je atraktivna u sadašnjosti kao što je bila i daleke 1894. godine kada je originalna verzija nastala. Moglijeve avanture su ispričane bezbroj puta u animiranim filmovima, televizijskim programima i pozorišnim djelima, a ova predivna priča o prijateljstvu inspirisaće djecu da razgovaraju o djelu, učestvuju u igri i da se kreativno izraze. Želja je da se ovim aktivnostima kod djece podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike. Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica, a vodiće će je profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić. Namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply