Poziv volonterima za rad na SOS Roditeljskoj liniji

 

Udruženje Roditelji poziva sve zainteresovane studente završnih godina ili diplomce psihologije, socijalnog rada i pedagogije da se obučavaju za savjetovanje na prvoj nacionalnoj SOS Roditeljskoj liniji i volontiraju u okviru ovog besplatnog servisa, čije je sjedište u Podgorici.

Od budućih savjetnika se očekuje da imaju izražene komunikacione vještine i organizacione sposobnosti, da dobro poznaju rad na računaru i engleski jezik. Poželjno je da kandidati imaju prethodno volontersko ili iskustvo u radu na SOS liniji.

Zainteresovani kandidati svoje biografije mogu poslati na e-mail adresu: [email protected].

Odabrani kandidati biće u obavezi da pohađaju osnovnu obuku za rad na SOS Roditeljskoj liniji, koja će biti održana u Podgorici, a čiji termin će biti naknadno određen.

Pored osnovne, za volontere će biti organizovane i dodatne obuke tokom cijelog angažmana, a imaće i mogućnost da se, u skladu sa svojim opredjeljenjem, uključe u ostale aktivnosti Udruženja.

Sa angažovanim volonterima biće potpisan ugovor na osnovu kojej se očekuje da najmanje tri puta mjesečno u periodu od 12 mjeseci imaju praktičan rad na SOS Roditeljskoj liniji.

SOS Roditeljska linija je besplatan i povjerljiv servis za roditelje. Pozivom na broj 080 888 888, koji je besplatan za pozive iz svih mreža i iz svih gradova, i dostupan radnim danima u terminu od 16 do 20 sati, roditelji mogu razgovarati sa stručnim licima o svim nedoumicama i poteškoćama koje imaju, a tiču se razvoja i vaspitanja djece.

Ovo je prvi servis Udruženja Roditelji koji je dobio licencu za obavljanje djelatnosti socijalne i dječije zaštite od Ministarstva rada i socijalnog staranja, i to krajem prošle godine. U srijedu, 6. februara linija će obilježiti dvije godine rada.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Molim vas za odgovor ja sam baba i imam 2 unucad sin i snaha ih ne daju kod mene kazu da ih kvarim sto se igram sa njima oni mi po mjesec ne daju decu da vidim a zivimo kuca do kuce snahu smeta sve onda se sada sa mojim sinom

    • Poštovana Senada, pozovite SOS Roditeljsku liniju radnim danima od 16 do 20 sati na broj 080 888 888 i popričajte sa savjetnicama o Vašoj situaciji. Poziv je besplatan sa bilo koje mreže da zovete. Srdačan pozdrav.

Leave a Reply