Prokišnjava krov u OŠ Sutjeska, vodu skupljaju kofama

Foto: CDM

Učenici Osnovne škole Sutjeska u Podgorici nastavu prate u učionicama koje prokišnjavaju, što se vidi i na fotografijama koje su CdM-u dostavili đaci te obrazovne ustanove.

Roditelji su zabrinuti i u strahu da im se djeca ne razbole, jer više sati provode u vlažnim učionicama. Sa druge strane, iz uprave škole poručuju da se već radi na izmještanju učenika.

Na podu je, kao što se može vidjeti, postavljena i kanta koja skuplja vodu.

Foto: CDM

“Na zidu se pojavila memla i strahujem za zdravlje svoje djece koja su u nižim razredima. Već danima dolaze bolesni i mislim da je to zbog neuslova u učionicama. Strašno je u kakvim uslovima nam djeca pohađaju časove, a živimo u 21. vijeku”, požalio se roditelj učenika ove škole.

Foto: CDM

Roditelji brinu da bi stanje moglo biti gore jer su najavljeni kišni dani. CDM je kontaktirao i direktora škole Veska Gagovića koji tvrdi da sporna učionica do prije neki dan nije prokišnjavala.

“U svakom slučaju, škola već radi na izmještanju učenika. Krov će biti trajno saniran kroz donaciju Ambasade SAD-a. Dakle, nema mjesta za brigu, jer škola itekako vodi računa o optimalnim uslovima za svoje učenike”, poručio je on.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply