Preminuo desetomjesečni dječak

Desetomjesečni dječak, koji je primljen u Institut za bolesti djece Kliničkog centra u Podgorici sa ozbiljnim respiratornim problemima, i kojem su se ljekari borili za život nekoliko dana, sinoć je preminuo.

Sumnja se da je dječak druga žrtva gripa, nakon što je u ponedjeljak u Dječijoj bolnici u Podgorici umro dvoipogodišnji dječak iz Ulcinja.

Direktor te zdravstvene ustanove Saša Radović saopštio je da još nije poznat rezultat testa na grip u slučaju desetomjesečnog dječaka ali se po kliničkom toku i RTG snimku pluća radilo o teškoj respiratornoj infekciji.

Dvoipogodišnji dječak iz Ulcinja preminuo je prije četiri dana, kako se sumnja, od posljedica virusa gripa tipa A1.

Prema nezvaničnim saznanjima televizije Vijesti Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu u prvom slučaju. Donijeta je i naredba za obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti.

Oba dječaka nijesu bila vakcinisana protiv sezonskog gripa jer po važećim preporukama ne spadaju u rizične grupe i nijesu bila u srodstvu.

Izvor: Vijesti/CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Ja se samo pitam da li ovi pedijatri mirno spavaju i da li ce poslije ovog neko podnijeti ostavku …. jer mislim da nije mali broj da 4 bebe za manje od pola godine 😠😠😠😠😠😠😠

  2. Nit briseva, niti nalaza iz krvi ,niti savjeta,niti pomislit zasto se ponavlja neka bolest vise puta za kratko vrijeme, niti dosta toga,nit savjeta, pregledi od 2min. I kako dalje…..???

  3. Sad cuh novu informaciju,decak je izgubio bitku zbog RESPIRATORNOG VIRUSA a ne gripa!!??
    A ja aman teski laik I pored troje dece pa ako neko moze da me uputi sta je TO,bila bi mu zahvalna🤔😢

Leave a Reply