Naredne sedmice tri radionice za djecu različitih uzrasta

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice okupiće djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Sa mlađim mališanima logopedi će raditi različite vježbe, dok će malo stariji drugari usvajati nova znanja engleskog jezika. Osim toga, za starije osnovnoškolce pripremili smo radionicu o YouTube-u, gdje će imati priliku da dobiju korisne savjete o upravljanju kanalima, strimingu, montaži video klipova.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 29. januara u 19 sati uslijediće edukativna radionica YouTjubujmo zajedno, za nešto starije drugare, a vodiće je Jovan Đukanović, magistar biznisa i medija.

Na radionici ćemo razgovarati o YouTube-u i YouTjuberima uz praktične primjere i  djeca će dobiti korisne savjete o upravljanju kanalima i strimingu, uz poseban akcenat na obradu i montažu video klipova. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U srijedu, 30. januara od 19 sati biće održana edukativno kreativna radionica pod nazivom Shape and sizes, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti  u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da se mališani upoznaju sa raznim oblicima i veličinama i sve to kroz interaktivne aktivnosti i zanimljive igrice. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesorice engleskog jezika Helen Doron Antonija Siništaj i Dalila Mandić. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 31. januara u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju  organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vode logopedi Vlado Medojević i Tamara Filipović, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply