Do škole ne mogu ni u ribarskim čizmama

Đaci OŠ “Vlado Milić”, u podgoričkom naselju Donja Gorica, tokom kišnih dana moraju zaobilaziti lokvu duboku i do 30 santimetara da bi stigli na nastavu.

To znači da moraju usavršiti hodanje po ivičnjaku obližnjeg gradilišta, držeći se za ogradu. Isti problem imaju i stanari iz tri obližnje zgrade, koju je izgradila Stambena zadruga prosvjetnih radnika Solidarno. Roditelji đaka te ustanove, više puta su se žalili da je ulica u katastrofalnom stanju i tražili od nadležnih da nešto učine povodom toga jer se saobraćajnica pretvori u jezero.

Direktorica škole Biljana Ćulafić kazala je da ulicom pješaci ne mogu da prođu, a da je zbog dubine vode, teško i vozila se probijaju do te ustanove.

“To je veliki problem. Školu pohađa skoro hiljadu učenika, a u tri zgrade, koje su napravljene za naše kolege, ima 108 stanova i oni su u istom problemu. Pješaci ne mogu tom ulicom da prođu, a strah me i da se automobili ugase u jezeru, kolika je voda”, navodi Ćulafić.

Ona je pojasnila da je prilikom izgradnje pomenutih zgrada saobraćajnica oštećena teškim građevinskim mašinama, a da prije početka radova, odnosno 2016. godine, problem nijesu imali.

“Ulica je pogotovo oštećena po sredini, veliko je ulegnuće. Naravno da nam je drago što su naše kolege riješile stambeno pitanje. Zajedno sa predstavnicima zadruge obraćali smo se svim nadležnim gradskim službama da se taj problem riješi. Prošle godine na nekoliko dopisa dobila sam odgovor da to nije njihova nadležnost”, kazala je Ćulafić. Kako je pojasnila, iz Glavnog grada odgovornost prebacuju na zadrugu.

Ona je istakla da se posljednji put obratila Glavnom gradu prije mjesec i po, ali da odgovor na taj zahtjev nijesu dobili.

“Roditelji su se više puta žalili zbog prilaza školi, kazala sam im da šaljem dopise nadležnima”, rekla je Ćulafić.

Navela je da zna da su se i stanari zgrada obraćali nadležnima da se nešto učini povodom toga.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. S tim što sad nema ove žice za koju se djeca drže i nema ovog uzdignutog dijela, nema ništa ni od nadležnih, jer su tuda išli i bageri i teretni kamioni dok su zgrade pravili i bunili se i prijavljivali i pojeo vuk magarca😡

Leave a Reply