Naredne sedmice pjevamo, razvijamo motoriku i kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće organizovane tri kreativno-edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Predškolce čeka radionica u okviru koje će razvijati socijalne i intelektualne vještine, ali će i uživati u muzičkim čarolijama. Stariji osnovnoškolci razvijaće kreativnost, praveći brendirane kese.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 23. januara u 19 sati biće održana muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koje realizujemo u saradnji sa  Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzička  pedagoškinja Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 24. januara u 18 sati organizujemo kreativnu radionicu pod nazivom Mali Svijet grafičkog dizajna, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Oblik, boja, slovo, ilustracija, fotografija elementi su koji nas vizuelno okružuju bez obzira na to da li smo kući, u prodavnici, školi, ulici… Njihovim kombinovanjem bavi se serija radionica Mali svijet grafičkog dizajna koju vodi grafička dizajnerka Slađana Bajić-Bogdanović. Na tematskoj radionici  djeca  će praviti brendirane kese. Učiće koja je njihova funkcija i koji se elementi mogu naći na njima, a zatim kombinovanom tehnikom kreirati svoj rad na zadatu temu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 8 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 25. januara  u 19 sati počinje  radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply