Vrhovni sud ukinuo presude Višeg i Apelacionog

Foto: Vijesti/Savo Prelević

Vrhovni sud je ukinuo presude Višeg suda u Bijelom Polju i Apelacionog suda Crne Gore i naredio ponovno suđenje u predmetu protiv četvoro ljekara bjelopoljske bolnice, osuđenih zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula, u novembru 2014. godine.

Advokat dr Jele Cimbaljević, Miro Orović, kazao je da je Vrhovni sud prihvatio sve razloge koje su istakli u zahtjevu za zaštitu zakonitosti i našao da postoji znatna sumnja u istinitost odlučnih činjenica koje su “utvrđene” u osuđujućoj presudi.

“Sudije Vrhovnog suda su očitale ozbiljnu lekciju i sudijama i državnom tužiocu u Bijelom Polju. Nadam se da će se bar malo postidjeti zbog onoga što su učinili”, kazao je Orović.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević dobili šest mjeseci kućnog pritvora. Ipak, Apelacioni sud je u februaru prošle godine tu presudu preinačio i sve optužene poslao na jednogodišnju robiju.

Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović , kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply