Erste bankari kuvali za Igračkoteku i Razvojni centar u Nikšiću

Na Erste dobrotvornom doručku koji je organizovan 31. decembra, Erste banka i njeni zaposleni su prikupili ukupno 3,3 hiljade eura donacija, koje će, na osnovu njhovih glasova, biti umjerene na adaptaciju i otvaranje Igračkoteke i Razvojnog centra u Nikšiću, projekat udruženja Roditelji.

Zaposleni su na Erste dobrotvornom doručku prikupili ukupno 1.651,5 eura. Za svaki euro koji su zaposleni donirali, Erste banka je izdvojila dodatni euro iz budžeta za donacije, tako da ukupan opredijeljeni iznos za donaciju Igračkoteki i Razvojnom centru u Nikšiću iznosi 3.303 eura.

„Već neko vrijeme pokušavamo da opremimo Igračkoteku i Razvojni centar u Nikšiću, ali nam je to prilično sporo išlo jer nijesmo imali tako dobar odziv donatora iz tog grada i podršku lokalne uprave kao npr. u Podgorici, zbog čega nas je donacija zaposlenih i Erste banke nevjerovatno obradovala. Iako smo u decembru tu aktivnost svrstali u jedinu koju nijesmo ispunili u prošloj godini, to se ipak neće dogoditi i sada već možemo da kažemo da ćemo uskoro u OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću imati različite besplatne servise za djecu i roditelje iz te opštine poput iznajmljivanja didaktičkih igračaka i knjiga, različitih radionica, podrške u učenju i slično“, kazala je Lepa Žunjić, programska koordinatorka udruženja Roditelji.

Erste dobrotvorni doručak za zaposlene organizuje se posljednjeg ponedjeljka u godini u upravnoj zgradi Erste banke. Ove godine je kuvalo i posluživalo hranu 19 zaposlenih Erste banke, a više od 150 kolega iz svih filijala širom Crne Gore je prisustvovalo doručku, izdvojilo novac za donaciju i glasalo za projekat koji će novčano podržati.

„Prethodna godina je za nas bila poslovno veoma uspješna, a završili smo je na najljepši način, u duhu dijeljenja, dobročinstva i radosti. Zadovoljni smo što je ovog puta prikupljeni iznos i odziv kolega bio još bolji nego prethodne godine i što ćemo pomoći otvaranje Igračkoteke i Razvojnog centra u Nikšiću. Zaposleni su prepoznali značaj ovog projekta udruženja Roditelji i dobrobit koju će njegovi besplatni servisi donijeti djeci i roditeljima u Nikšiću“, rekla je Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija u Erste banci.

Biblioteka igračaka, Igračkoteka i Razvojni funkcionišu u Podgorici od decembra 2015. Samo u toku proše godine, tačnije do novembra, u Igračkoteci i Razvojnom centru organizovano je čak 177 kreativno-edukativnih radionica koje je realizovalo 79 radioničara volontera dok je 490 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 1966 igračaka i knjiga. U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 29 volontera pruža podršku u učenju za 68 učenika.

 

Comments

Leave a Reply