U subotu roditeljski sastanak u budvanskom Dnevnom centru

Roditeljski sastanak sa roditeljima čija će djeca koristiti usluge Dnevnog centra u Budvi biće održan u subotu, 22. decembra, u 11 časova. Sastanku će prisustvovati članovi Upravnog odbora, kao i v.d. direktorica Ivana Mihović.

Na tom sastanku roditelji će bti upoznati sa svim problemima o početku rada te ustanove, od činjenice da još nije uplaćen novac na račun do pitanja zapošljavanja kadra.

V.d. direktorica Ivana Mihović je za TV Budva kazala da su problemi sa kojima se susreće brojni, počevši od toga da ne može da raspiše konkurs za nova radna mjesta zbog Zakona o tehnološkom višku iz jula ove godine, po kome nova radna mjesta mora da odobri uži kabinet Vlade, pa do toga da u prostorijama još nema ni interneta ni telefona.

“Prema riječima koje sam dobila u Vladi sam shvatila da je to proces koji duge traje, ali se nadam da ćemo to što brže riješiti, kako bi raspisali konkurs za radna mjesta”, kazala je Mihović dodajući da se poslije zapošljavanja stručni kadar mora i licencirati, što je dodatna procedura koja se treba završiti, a oduzima vrijeme.

Zbog pomenutog Zakona, Dnevni centar nema ni pravnika ni računovođu, pa svi poslove iz tog domena duže traju, jer ih obavljaju zaposleni iz drugih opštinskih službi i sekretarijta.

“Sve što budem mogla sama da završim, ja ću završiti. Ako sve bude išlo kako treba, sumnjam da ćemo prije septembra moći da primimo djecu. Molimo za strpljenje roditelje, kako bi djeca, što nam je najvažnije, mogla da uđu u prostoriju koja će biti maksimalno funkcionalna i potpuno oformljena”, zaključila je Mihović.

Izvor: RTV Budva
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply