Naredne sedmice tri novogodišnje radionice

Naredne sedmice u Razvojnom centru udruženja Roditelji nastavljamo u novogodišnjem duhu sa novim aktivnostima. Stariji drugari će imati priliku da se uz muziku i igru vesele predstojećim praznicima, ali i usvajaju znanja engleskog jezika.  Mlađi će praviti Sneška Bjelića od papira i kreirati svoje jedinstvene novogodišnje slikovnice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 19. decembra u 19 sati  uslijediće edukativno kreativna radionica  pod nazivom Christmas carol, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

U susretu novogodišnjim praznicima,  djeca će kroz igru, podsticajne aktivnosti, kao i uz muziku koja je praćena sadržajem novogodišnje teme, usvajati nova znanja engleskog jezika u cilju pripreme predstojećih praznika. Na taj način će se zabaviti i družiti sa svojim  vršnjacima u prijatnoj i veseloj novogodišnjoj atmosferi, uz podršku i podstrek radioničara. Radionicu će voditi profesorice engleskog jezika Helen Doron Nađa Vujović i Svetlana Stevović. Radionica je namijenjena uzrastu od 8 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 20.decembra u 19 sati počinje kreativna radionica – Novogodišnja slikovnica, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Novogodišnja slikovnica prikazaće u svoj svojoj ljepoti stihove pjesme “Novogodišnja pjesma”, koju je pjesnik Duško Radović posvetio djeci. Mališani će  ilustrovati pjesmu po strofama, i na taj način upoznati sa  pojmom ilustracije i oprobati se u ilustrovanju poezije kombinujući crtačke i slikarske tehnike i materijala. Uz malo truda, kreativnosti i mašte svi drugari će imati svoje jedinstvene kreativne novogodišnje slikovnice. Radionicu vodi grafička dizajnerka Ana Knežević, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 21.decembra u 19 sati biće održana kreativna radionica pod nazivom Sneško Smješko, a vodiće je socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić.

Zimski period, novogodišnji praznici i sniježni dani su nezamislivi bez Sneška Bjelića, kojem se sva djeca raduju. Na ovoj radionici, mališani će moći da ožive svoju maštu kreirajući svog Sneška od papira i ukrasnog materijala. Cilj radionice je usvajanje novih znanja kroz igru i razgovor, vježbanje motorike, koordinacije pokreta i uspješna socijalizacija. Radionica je namijenjena uzrastu od 5 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 12.

Comments

Leave a Reply