Rođendanska i novogodišnja proslava 23. decembra

Igračkoteka i Razvojni centar proslaviće u nedjelju, 23. decembra, treći rođendan. Udruženje Roditelji će, uz podršku svog socijalnog preduzeća Kreativa Lab, kao i prethodne dvije godine, rođendan Igračkoteke obilježiti organizacijom humanitarne Žurkoteke, a ove godine slavlje će, zahvaljujući podršci Glavnog grada, biti održano na otvorenom, u centru Podgorice, ispred Biblioteke „Radosav Ljumović”, u Njegoševoj ulici.

Početak proslave je zakazan za 12 sati, a svi koji se pridruže biće pozvani da doniraju školski pribor ili knjige za djecu iz socijalno ugroženih porodica, koje su na evidenciji Udruženja i učestvuju u programima podrške pri učenju.

U toku dva sata programa sa djecom i roditeljima će se družiti Žarko Žabac, Animatori Zabavljatori i Djeda Mraz, a biće organizovane i kreativne radionice za pravljenje ukrasa i čestitki.

Osim zabave, za djecu i roditelje i sve zainteresovane biće održan i humanitarni bazar, na kome će posjetiocima biti ponuđeni slatki proizvodi, osvježenje i praznični ukrasi. Svi prihodi od prodaje biće upotrijebljeni za nabavku igračaka i materijala za rad u Igračkoteci i Razvojnom centru.

Na humanitarnom bazaru će se naći slatkiši iz Aninog medenog kutaka, Gusto e Sapore, Moya Sugar Art, Kolačarnice, Le Parisienne, TortaLaIna, Pekara 3. Princa kao i originalni praznični ukrasi izrađeni u Cik Cak Šnajderaju Kreative lab.

I ove godine fotografi Jovana&Đorđe će podržati Žurkoteku i bilježiti momente u toku dvosatne proslave.

Biblioteka igračaka, Igračkoteka i Razvojni funkcionišu od decembra 2015. Samo u toku ove godine, tačnije do novembra, u Igračkoteci i Razvojnom centru organizovano je čak 177 kreativno-edukativnih radionica koje je realizovalo 79 radioničara volontera dok je 490 porodica učlanjeno u Biblioteku igračaka koja trenutno u svom fondu ima 1966 igračaka i knjiga. U okviru Razvojnog centra, osim besplatnih radionica, organizuje se i pomoć u učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U okviru ovog programa 29 volontera pruža podršku u učenju za 68 učenika.

Leave a Reply