Renovirano porodilište i operacioni blok barske bolnice

U Opštoj bolnici “Blažo Orlandić” u Baru renovirani su operacioni blok i porodilište, u koje su privrednici i ostali donatori uložili 85 hiljada eura.

U porodilišu je adaptirana porođajna sala, renoviran je dječji boks i sve sobe, rekonstruisana dva sanitarna čvora i jedan novoizgrađen U barskom porodilištu se godišnje rodi 800 novorođenčadi.

Vrijednost radova i opreme rekonstruisanog operacionog bloka je oko 50.000, a porodilišta oko 35 hiljada eura

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da ga posebno ohrabruje činjenica da postoji podrška i pomoć donatora, koji prepoznaju važnost ulaganja u zdravlje.

“Dugujemo zahvalnost svim donatorima, koji su, izdvajajući značajna sredstva u rekonstrukciju i adaptaciju odjeljenja za akušerstvo i operacionog bloka, doprinijeli da se kvalitet zdravstvene zaštite, u ovom segmentu, podigne na viši nivo“, kazao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, Vlada je ove godine za nabavku savremene opreme za bolnicu u Baru uložila skoro 320 hiljada eura.

Direktor barske bolnice dr Dragoslav Tomanović se zahvalio svim donatorima na, kako je kazao, vrijednim donacijama za bolnicu u Baru i dodao da su u toku uspješni pregovori sa jednom crnogorskom kompanijom, oko donatorskog ugovora vrijednog preko 60 hiljada eura.

“Nadamo se da će to biti završeno za 10-ak dana, a odnosi se na nabavku vrijedne medicinske opreme“, kazao je Tomanović.

Izvor: CDM/BarInfo

Comments

Leave a Reply