Nadležni tvrde da nije prijavljivano nasilje u porodici dječaka koji je izboden nožem

Foto: Ilustracija

Nadležnim organima do sada nije prijavljivano nasilje u porodici, u kojoj je sinoć sedmogodišnji dječak zadobio više ubodnih rana u predjelu grudi, a za koje se sumnjiči da mu ih je nanijela majka. Oni se, prema riječima direktora cetinjskog Centra za socijalni rad Dejana Miloševića, ne nalaze ni na evidenciji te ustanove.

“Porodica se ne nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad da ostvaruje bilo koje pravo iz Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti i u Centru nije evidentirana nijedna prijava nasilja u porodici”, kazao je Milošević.

Nasilje u porodici, kako saznaje RTV Cetinje, nije prijavljivano ni cetinjskom Odjeljenju bezbjednosti.

Dječak je sinoć primljen u Klinički centar Crne Gore i smješten na Odjeljenju intenzivne njege i, kako je potvrđeno ovom mediju, trenutno nije životno ugrožen. Njegova majka uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Četrdsetogodišnja državljanka Srbijeod juče se nalazi u spuškom zatvoru. Njoj je nakon saslušanja dežurna tužiteljka Maja Jovanović odredila zadržavanje do 72 sata.

Advokat Božo Milonjić koji po službenoj dužnosti zasatupa osumnjčenu za Vijesti je kazao da je M.P. iznijela odbranu tokom koje je negirala izvršenje krivičnog djela.

„Međutim kako je riječ o stranoj državljanki tužiteljka je osumnjičenoj odredila zadržavanje zbog opasnost od bjekstva ali i zbog uticaja na svjedoke koji tek treba da budu saslušani”, kazao je advokat Milonjić za Vijesti.

Iz Uprave policije su saopštili da su službenici OB Cetinje obaviješteni od strane Hitne medicinske pomoći da su preuzeli sedmogodišnjeg dječaka sa povredama po tijelu koje su nastale najvjerovatnije usljed dejstva oštrog predmeta.

Preduzimajući mjere i radnje i na osnovu prikupljenih saznanja od građana, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, policijski službenici su lišili slobode M.P. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, piše u saopštenju.

Sve se dogodilo u iznajmljenoj kući na Rijeci Crnojevića, a slučaj su policiji prijavile komšije osumnjičene.

„Dokaskom do kuće gdje je boravila osumnjičena sa sinom, policija je zatekla zaključana vrata a po ulasku i jeziv prizor. Krv je bilo svuda, kaže naš sagovornik i dodaje da je tokom izviđaja pronađen  i nož kojim je, sumnja se, M.P. pokušala da ubije sina”, piše u saopštenju..

Dječak izboden nožem, majka osumnjičena da je pokušala da ga ubije

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply